Craiovean arestat pentru şantajarea fostei iubite

0
91

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, miercuri seară, un craiovean de 27 de ani, pentru comiterea infracţiunii de şantaj. Acesta a fost prins în flagrant după ce a primit 2.000 de lei, bani pe care îi ceruse fostei iubite pentru a nu face publice fotografii compromiţătoare cu ea. Bărbatul n-a ştiu că tânăra, care obţinuse recent şi un ordin de protecţie de la instanţă împotriva lui, îl denunţase. Aseară a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care i-a emis mandat pe o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, miercuri seara, poliţiştii craioveni l-au prins în flagrant pe Ilie Răzvan Patuşinschi, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce primea de la partea vătămată Sorina B., de 24 de ani, din Balş, judeţul Olt, suma de 2.000 lei. Acesta fusese denunţat de tânără, care le explicase poliţiştilor craioveni că bărbatul, care îi fusese iubit până în ianuarie, când se despărţise de el, îi ceruse banii ameninţând-o că face publice fotografii compromiţătoare cu ea şi că o omoară. Pentru că se săturase de ameninţări, tânăra deschisese şi acţiune în instanţă şi obţinuse, pe 2 iunie a.c., un ordin de protecţie emis de Judecătoria Balş împotriva lui Patuşinschi, prin care i se interzicea apropierea la mai puţin de 50 m de victimă, precum şi corespondenţa cu aceasta sau apeluri telefonice.

În baza denunţului, poliţiştii craioveni au pus la punct toate detaliile şi l-au prins în flagrant pe bărbat la Electroputere Mall, din Craiova, suma de bani fiind găsită asupra sa. Oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore pe craioveanul care a mai fost condamnat, în anul 2013, la 1000 de lei amendă penală pentru lovire şi alte violenţe. „În cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva craioveanului pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul I.P.J. Dolj”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova. Judecătoria Craiova a admis aseară propunerea şi a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele lui Patuşinschi.