Controale în şcoli şi în preajma acestora, soldate cu amenzi

0
266

 În perioada 09 – 11.05.2022, comisia mixtă, formată la nivelul Instituției Prefectului Dolj, în baza Ordinului nr. 134/04.04.2022, a verificat respectarea prevederilor legale privind interzicerea comercializării băuturilor alcoolice, a tutunului și a unor produse alimentare, precum și a unor substanțe susceptibile să aibă

 efecte psihoactive de către agenții economici ce își desfășoară activitatea în incinta sau în zona vicinală a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Craiova. Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Școlar Dolj, Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj. Au fost controlați opt agenți economici din Craiova, care își desfășoară activitatea atât în incinta, cât și în zona vecinală a unităților de învățământ. (FOTO – arhivă)

În urma neregulilor constatate au fost  şi în aplicate amenzi în cuantum de  81.300 lei, fiind aplicate 15 avertismente. De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost oprite de la comercializare mai multe produse, iar pentru un agent economic s-a dispus întreruperea activității până la intrarea în legalitate.

 

 

RAPORT DETALIAT

  1. Agenți economici aflați în incinta unităților de învățământ preuniversitar

 

Au fost verificați un număr de  5  agenți economici care își desfășoara activitatea în incinta unităților de învățământ preuniversitar, astfel:

 

  1. COLEGIUL ECONOMIC „GHEORGHE CHIȚU” – 1 MAI

Valoare amenzi: –

Număr avertismente: 3

  1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU”

Valoare amenzi: 5.000 LEI

Număr avertismente: 1

  1. LICEUL TEHNOLOGIC „ȘTEFAN ODOBLEJA”

Valoare amenzi: 7.000 LEI

Număr avertismente: 2

  1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „TRAIAN”– CRAIOVA

Valoare amenzi:10.000 LEI

Număr avertismente: 3

  1. LICEUL TEHNOLOGIC „COSTIN D. NENIȚESCU”

Valoare amenzi: 3.500 LEI

Număr avertismente: 1

 

TOTAL PUNCTUL A:

Valoare amenzi: 40.500 lei

Număr avertismente: 10

 

 

 

  1. Agenți economici aflați în zona vicinală a unităților de învățământ preuniversitar. (3 agenți economici verificați)

 

TOTAL PUNCTUL B:

Valoare amenzi: 40.800 lei

Număr  avertismente: 5

 

În urma controalelor efectuate s-a constatat că un agent economic își desfășura activitatea, deși pentru acesta se dispusese, la controlul anterior, măsura interzicerii desfășurării activității până la intrarea în legalitate. Cu aceasta ocazie, instituția abilitată a sancționat încă o dată respectiva unitate și a emis ordin de interzicere a activității.

În urma verificărilor efectuate, printre neregulile constatate se numără: produse expirate, deficiențe informare produse, lipsa afișare prețuri, depozitare necorespunzătoare a produselor etc. Astfel de verificări se vor efectua periodic și se vor extinde la nivelul județului Dolj.