Traian Băsescu şi Victor Ponta, referiri la Năstase în plenul comun la care a participat Jean-Claude Juncker

0
76

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker (centru dreapta) este intampinat de fostul premier, Adrian Nastase, joi 11 Mai 2017, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, inaintea discursului pe care oficialul european, aflat in vizita in Romania, il va sustine in fata plenului reunit al celor doua camere parlamentare. ANDREEA ALEXANDRU/MEDIAFAX FOTO

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier Victor Ponta s-au referit,ieri, în plenul reunit al Parlametului, convocat pentru mesajul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la rolul lui Adrian Năstase în integrarea României în UE, şi el prezent la eveniment.

           „Toţi avem ceva de povestit. Chiar şi Adrian Năstase care a încheiat cu Guvernul lui negocierile de aderare”, şi-a început Băsescu discursul, afirmaţia sa fiind primită cu apluze de unii parlamentari.

         „Staţi că n-am terminat, s-ar putea să nu mai aplaudaţi. Jean-Claude Juncker a semnat în numele UE Tratatul de Aderare. Este aici şi premierul care a semnat Tratatul de Aderare, Călin Popescu-Tăriceanu, tot la 25 aprilie 2005 la Luxembrug. Şi cu voia dvs., şi preşedintele. Să mulţumim lui Dumnezeu că suntem toţi în viaţă după 12 ani”, a continuat Băsescu.

         La sfârşitul evenimentului, a vorbit şi fostul premier Victor Ponta, discursul său încheiind practic evenimentul.  „(…) Al doilea moment istoric de azi a fost acela în care domnul Băsescu a recunoscut rolul lui Adrian Năstase în integrarea noastră în UE”, a spus Ponta, de la tribuna plenului reunit.

           La evenimentul de ieri a participat şi fostul premier Adrian Năstase. În debutul evenimentului, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a salutat pe fostul preşedinte Traian Băsescu într-un mod inedit, sărutându-l pe frunte.