Semnal de alarmă! Tânăr „accidentat” în timp ce traversa neregulamentar

0
231

Un tânăr care încerca să traverseze Calea Bucureşti din Craiova neregulamentar, în dreptul Universităţii, a fost lovit de un autoturism, ieri, în jurul orei 11.00. Victima a primit îngrijiri la faţa locului de la studenţi la Facultatea de Medicină din Craiova, apoi a fost preluată de o ambulanţă SMURD, în timp ce poliţiştii de la Rutieră au făcut cercetările la faţa locului. Zeci de curioşi s-au oprit să vadă „spectacolul”, pentru că de această dată a fost vorba doar despre o simulare menită să tragă un semnal de alarmă în rândul participanţilor la traficul rutier. Din nefericire, realitatea este că, la nivelul Doljului, traversarea neregulamentară este a doua cauză de producere a accidentelor rutiere cu urmări grave.

accident (1)Pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, în special în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, ieri-dimineaţă, în jurul orei 11.00, în centrul municipiului Craiova, mai exact pe Calea Bucureşti, în zona Universităţii, poliţiştii rutieri împreună cu reprezentanţii Societăţii Studenţilor Medicinişti din Craiova (S.S.M.C.), pompierii şi cadrele medicale S.M.U.R.D. au simulat un accident de circulaţie produs pe fondul traversării neregulamentare a pietonilor. Un tânăr care se grăbea să ajungă la cursuri a încercat să traverseze strada prin loc nepermis, fiind accidentat de un autoturism Skoda. Semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor de intervenţie au strâns în numai câteva secunde zeci de curioşi la locul accidentului. Imaginea accidentului a stârnit regrete faţă de gestul necugetat al tânărului student care s-a grăbit să ajungă la cursuri, a neglijat regulile privind traversarea străzilor şi a fost accidentat de un conducător auto. Toţi cei prezenţi la faţa locului au răsuflat uşuraţi la final când au aflat că totul a fost doar o simulare.accident

„Prin această acţiune poliţiştii şi studenţii medicinişti urmăresc conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu adoptă o conduită preventivă în trafic. De asemenea, s-a avut în vedere şi sensibilizarea  conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la consecinţele accidentelor rutiere, având în vedere faptul că traversarea neregulamentară a străzilor de pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente în judeţul Dolj”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Astfel, din cele 77 de accidente grave înregistrate de la începutul anului în judeţ, 11 au avut la bază traversarea neregulamentară.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul proiectului “ROAD SAFETY” al departamentului SCOPH de la Societatea Studenţilor Medicinişti Craiova ce îşi propune desfăşurarea unei campanii împotriva şofatului iresponsabil şi iniţierea participanţilor la circulaţie în acordarea primului ajutor în cazul unor incidente în trafic.