A bătut recordul! Șofer prins cu 119 km/h pe „Calea București”

0
409

Nu mai puțin de 162 de șoferi au fost sancționați de polițiștii doljeni de la Rutieră la acest sfârșit de săptămână pentru depășirea vitezei regulamentare, o parte dintre ei alegându-se și cu permisele suspendate. Doi bărbați, unul din Craiova și cel de-al doilea din Balș, au rămas fără permise pentru câte trei luni, după ce oamenii legii i-au prins cu viteze de peste 100 km/h prin Craiova.

Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au organizat, la acest sfârșit de săptămână, o serie de acțiuni pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni, urmărindu-se totodată şi prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă.  „În cadrul acestor activități, poliţiştii rutieri au constatat 319 abateri contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 38.145 lei. Dintre acestea 44 au fost aplicate pietonilor pentru traversare neregulamentară, iar 162 şoferilor care au încălcat regimul legal de viteză, restul fiind alte abateri de la legislația rutieră”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Pe parcursul acțiunii, oamenii legii au depistat în trafic doi conducători auto care au încălcat regimul de viteză şi au circulat cu viteze de peste 100 km/h. Astfel, pe Calea Bucureşti din municipiu poliţiştii l-au înregistrat cu aparatul radar pe Tavi Radu, de 34 de ani, din oraşul Balş, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 119 km/h, iar pe Calea Severinului a fost prins Alin Mocanu, de 29 de ani, din Craiova, care circula cu viteza de 107 Km/h. Cei doi șoferi au fost sancţionaţi cu amendă în cuantum de 765 lei fiecare şi le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 zile, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.