Pigliacelli e hotărât să plece de la Craiova: “Vreau să joc din nou în Italia”

0
934

Portarul italian al Universităţii Craiova, Mirko Pigliacelli, aflat la Roma, în izolare, nu mai doreşte să-şi continue cariera în România. Într-un interviu pentru Radio TMW, goal-keeper-ul de 26 de ani a declarat că ar vrea să revină în fotbalul italian, deoarece în al doilea sezon din România nu a mai avut aceleaşi satifacţii precum în precedentul.

„În primul an în România m-am simţit foarte bine, dar acum simt nevoia să mă întorc în Italia, să revin acasă, vreau să retrăiesc din nou atmosfera din fotbalul italian” a spus Pigliacelli. Transferat în 2018, pentru 300.000 de euro, Pigliacelli mai are contract încă doi ani cu Universitatea.

El a vorbit şi despre pandemia de coronavirus: „Când am revenit în Italia am făcut mai multe escale, dar am fost testat numai în Italia, m-a mirat acest lucru. Acum stau numai în casă. Am plecat din România, fiindcă a fost oprit campionatul, dar atunci nu era stare de urgenţă, era încă linişte. Am regăsit o situaţie dramatică aici, dar acum şi în România e alertă maximă, din ce am înţeles de la colegii mei. Nu se poate avansa o dată pentru reluarea competiţiei, în aceste condiţii de răspândire a virusului”.

Pigliacelli nu este afectat de criza produsă de pandemie, deoarece Universitatea Craiova este printre echipele care nu a micşorat salariile jucătorilor. „Nu este o mare problemă pentru cei care câştigă foarte mult. Una este să blochezi salariul unui jucător care câştigă 20 de milioane de euro, alta este pentru cel care câştigă mult mai puţin” a spus Pigliacelli.

În iarnă, Mirko Pigliacelli a fost contestat vehement de Peluza Nord, care i-ar fi reproşat lipsa de loialitate faţă de echipă şi comportamentul neprofesionist. La primul meci din 2020, cel cu Gaz Metan, galeria a protestat faţă de păstrarea lui Pigliacelli în lot, afişând mai multe mesaje la adresa italianului, pe care l-a poreclit „Pinocchio”.