PSD organizează un miting de proporţii, la Craiova

0
397

Peste 40.000 de militanţi, simpatizanţi şi membri PSD vor participa astăzi, la Craiova, la mitingul de susţinere a candidaţilor la alegerile europarlamentare, care vor avea loc pe 26 mai. Pe scenă vor fi prezenţi  membri ai Guvernului, conducerea partidului de la nivel naţionl, în frunte cu Liviu Dragnea, precum şi o parte din viitori europarlamentari. La miting vor lua parte  primarii comunelor doljene şi nu numai, iar în acest context, liderul PSD Dolj, Claudiu Manda, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că alţi 14 primari s-au alăturat formaţiunii social-democrate, ca un semnal de susţinere a candidaţilor PSD la europarlamentare.

Senatorul Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul participanţilor la miting va fi unul foarte mare, aproximativ 40.000 de persoane şi nu se doreşte a fi o replică la mitingul liberalilor. „Ne aşteptăm să vină minim 40.000 de membri, simpatizanţi, votanţi sau militanţi de-ai noştri. Mitingul  se va desfăşura la ora 16.00, pe strada A.I Cuza. Vreau să le mulţumesc colegilor din organizaţie, în mod special domnului Cosmin Vasile şi domnului Ion Călin pentru că s-au ocupat de partea de organizare. O să fim toţi îmbrăcaţi în alb, este primul miting pe care îl facem din perspectiva alegerilor europarlamentare. Vor fi prezenţi pe scenă lideri din Oltenia, primii 20 de candidaţi, persoane din conducerea naţională a partidului şi din Guvern. Suntem în faza de precampanie şi trebuie să le spunem oamenilor noştri de ce candidăm, ce ne propunem şi ce ne asumăn în faţa doljenilor, iar această serie de obiective, va fi obligaţia tuturor candidaţilor care vor fi aleşi în Parlamentul European. Nu putem să spunem că este un răspuns la mitingul PNL, pentru că la 2500 de oameni să  răspunzi cu 40.000 de oameni, este disproporţionat. Repet, este un miting de campanie unde ne prezentăm candidaţii în faţa oamenilor”, a explicat liderul social-democraţilor doljeni.

14 primari şi un vicepreşedinte de organizaţie judeţeană au trecut de partea PSD

PSD Dolj a racolat în ultima perioadă de timp 14 primari şi un vicepreşedinte de organizaţie judeţeană. Este vorba de antreprenorul Dinel Ilinca, care până ieri i-a fost alături preşeşedintelui Alde Dolj, Ion Cupă, iar  de astăzi a trecut alături de PSD, declarând că la PSD sunt mai multe măsuri şi programe de dreapta decât la un partid care se declară a fi de dreapta. „Organizaţia PSD Dolj se întăreşte pe zi ce trece şi de regulă aşa cum v-am obişnuit şi acum cinci ani de zile, vă spunem şi astăzi, înainte de alegeri, arătăm şi cu ce ne întărim. Nu suntem genul de persoane care ne prefacem că nu ştim ce se întâmplă. Sunt astăzi, aici, alături de mine 14 primari din judeţul Dolj, 14 primari care nu erau la PSD, 14 primari care răman la partidele lor pentru că altfel şi-ar pierde mandatul de primari, dar am convenit ca de acum înainte să mergem împreună şi să ne susţinem reciproc. Mai sunt câţiva primari, pe care posibil să-i prezentăm în perioada următoare şi care vor de asemenea să ni se alăture. Cu o parte dinn aceştia am fost coechipieri pentru că am candidat pe liste comune şi mă refer la primari din partea UNPR, sunt primari de la PNL care au gândit că sunt mai bine reprezentaţi de PSD şi de dialogul pe care îl acum cu PSD. Formal suntem în partide diferite pentru că aşa spune legea, dar, în fapt, facem parte din aceeaşi echipă”, a spus Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

„Ne propunem să luăm peste 60% în judeţul Dolj”

Este vorba de primarul localităţii Secu – Dan Victor ; primarul din Malu Mare – Ilie Dodocioiu; primarul de la Coţofenii din Faţă – C-tin Cârciumaru; edilul de la Şimnicu de Sus – Cosmin Dobrescu; primarul de la Piscu Vechi – Marius Minea; primarul de la Bucovăţ – C-tin Tuţă ; edilul de la Daneţi – Cristian Antonie; primarul de la Teslui – Vasile Stan; primarului  de la Catane – Marius Dinulescu; edilul de la Gighere – Florea Neacşu; primarul de la Radovan – Marius Daniel Cîrstianu; primarul de la Galicea Marea – Florel Catană ; edilul Sălcuţei – Eugen Giurcă şi primarul localităţii Mischii – Gheorghe Popa. În plus, PSD Dolj, în ultimele trei luni a reuşit să atragă în rândurile partidului pe alţi 1500 de membri noi, din care peste 600 numai în Craiova. „Ne luptăm ca pe 26 mai să fim organizaţia cu cel mai mare procent din ţară. Şi desigur, organizaţia cu cele mai multe voturi şi aici nu este foarte greu pentru că suntem un judeţ mare şi clar, vom avea cele mai multe voturi. Dar ne interesează să fim locul I şi ca procente. De aceia ne propunem să luăm peste 60% în judeţul Dolj. Mai sunt vreo 3-4 judeţe la fel de puternice, care se bat pentru locul I. Dar sperăm să fim locul I, pentru că acum 5 ani de zile am fost locul II la procente, ne-a bătut Oltul, dar sperăm ca de data aceasta să ne luăm revanşa”, a explicat vicepreşedintele Senatului.