Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu omologul său din Republica Slovenia

0
148

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut  ieri, la Dubrovnik, o întrevedere cu Marjan Šarec, prim-ministrul R. Slovenia, în marja participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China – 16+1.

În cadrul reuniunii, discuțiile celor doi prim-miniștri au fost axate pe aprofundarea relației bilaterale și a cooperării în plan european.

Demnitarul român a reliefat importanța intensificării dialogului politic pentru relansarea relațiilor bilaterale și a subliniat necesitatea dezvoltării cooperării economice, prin aprofundarea contactelor între actorii economici din cele două țări. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a adresat omologului sloven invitația de a efectua o vizită oficială în România.

În ceea ce privește agenda europeană, cei doi oficiali au realizat un schimb de opinii asupra dosarelor de actualitate, precum ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, migrație, viitorul Europei și pregătirea Summit-ului, din luna mai, de la Sibiu. Nu în ultimul rând, au fost discutate aspecte referitoare la politica de coeziune.