Primul urs polar născut la tropice ar putea fi eutanasiat

0
255
Eisbär Inuka feiert seinen 25. Geburtstag mit Früchten und Fischtorte im Zoo von Singapur
/ 161215
***Polar bear Inuka eats its fruits and fish ice cake at the Singapore Zoo, Dec. 16, 2015. Inuka, the first polar bear born in the tropics and the star attraction in Singapore Zoo’s Frozen Tundra exhibit, celebrated his 25th birthday here on Wednesday.***

Inuka, primul urs polar născut la tropice ar putea fi eutanasiat ca urmare a unei grave deteriorări a stării sale de sănătate, a anunţat joi Zoo Singapore unde mamiferul este una dintre mascote, relatează joi AFP.

Mamiferul are 27 de ani, de două ori mai mult decât speranţa medie de viaţă a urşilor polari în captivitate.

Potrivit Wildlife Reserves Singapore, un control medical efectuat la 3 aprilie a scos la iveală o deteriorare a stării de sănătăţii a lui Inuka, care este în prezent tratat pentru artrită. Nivelul de activitate al ursului a scăzut în ultimele luni, se indică într-un comunicat emis de operatorul grădinii zoologice care a precizat că animalul preferă să se odihnească şi nu mai interacţionează cu îngrijitorii săi.

La împlinirea vârstei de 27 de ani, în luna decembrie, Inuka a fost aniversat cu un tort de jeleu vegetal şi somon. El s-a născut la grădina zoologică din Singapore.