Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” continuă seria succeselor

1
2930

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” are, şi în acest an, cu ce se mândri: după primele evaluări, stricte, unitatea de învăţământ de prestigiu se poate lăuda cu premii importante, obţinute la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare, pentru diferite discipline de învăţământ, iar rezultatele nu se vor opri aici, deoarece alte competiţii de acest gen sunt sau vor intra în desfăşurare.

Cu atâtea premii obţinute de-a lungul anilor de elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”, este şi greu să mai vorbeşti de performanţe. Şi în această primăvară, copiii „buzeşteni” au obţinut rezultate care păstrează instituţia în topul celor de succes în învăţământul preuniversitar. „Până în prezent, avem rezultate extraordinare obţinute de elevii noştri, ceea ce dovedeşte calitatea procesului educaţional. Un copil, cât ar fi excepţional, nu poate răzbate fără o echipă lângă el, şi aici mă refer la cadrele didactice şi familia responsabilă. Dar, revenind la prezent, cred că rezultatele cele mai bune sunt la fazele naţionale ale Olimpiadelor pentru Limbi Străine. Astfel, la Limba franceză, avem două locuri I: Tiberiu Buruiană (cls. a X-a, pregătit de prof.  Doina Riza), premiat şi pentru secţiunea „Cel mai bun în arta conversaţiei”, calificat şi pentru etapa internaţională;  Livia Mitrică (cls. a XII-a, prof.  Dorina Popi), iar premiul al II-lea a fost obţinut de  Mădălina Ştefan (cls.a IX-a, prof. Adriana Buzatu). În premieră, avem un loc I obţinut la limba rusă, prin TcaciCipriana,  pregătită de prof.  Ştefan Iliescu,având şi speranţe de calificare în lotul naţional. Şi celelalte rezultate sunt foarte bune, ceea ce dovedeşte pregătirea copiilor şi implicarea profesorilor”, a precizat prof. Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Distincţii la mai multe discipline

Dacă, la prima vedere, acestea sunt cele mai bune rezultate, nici celelalte, la alte discipline, nu pot fi trecute cu vederea. La Chimie, au fost obţinute trei menţiuni: George Matei (cls. a IX-a), Mădălina Stănăşel (cls. a XII-a),  Florian Chiriac Călina (cls. a XI-a), precum şi o calificare în lotul naţional, prin Radu Romanescu (cls.a XII-a), cei care i-au pregătit fiind prof. Cornelia Cerăceanu, Mădălina Neacşu şi Dana Băjoiu. La Matematică,  Răzvan Andrei Drăghici (cls. a XI-a)  aluat o menţiune şi s-au primit două medalii de argint de acelaşi Răzvan Drăghici şi de Emanuel Crăciunescu patru medalii de bronz intrând în posesia AlmeiPetria Mitran (cls. a VI-a), Florin Mitran (cls. a VIII-a), Ionuţ Moanţă (cls. a IX-a), Denisa Drăghia (cls. a XI-a), cu toţii pregătiţi de prof. Camelia Dană, Oana Preda, Lucian Tuţescu, Mihai Dicu, Marin Popa, „încurajator fiind faptul că avem doi copii din clasele gimnaziale prezenţi în această fază”, după cum a mai spus Carmen Lucia Ştefănescu. La Biologie a fost obţinut un premiu special, prin  Răzvan Dragoş Niculescu (cls. a IX-a) şi cinci menţiuni (Adela Maria Stănculescu – cls. A IX-a, Anda Maria Ionică – cls. a IX-a, Olivia Andreea Slăvulete – cls. a X-a, Andreea Antonie – cls. a X-a, Diana Gabroveanu – cls. a XII-a, calificată şi în lotul lărgit al României pentru faza Internaţională), profesorii îndrumători fiind Genelia Petrescu şi Camelina Ştefan.

Premii şi la Informatică

Ultimele rezultate de prestigiu au fost obţinute la Olimpiada de informatică. Astfel, au fost obţinute două medalii de aur menţiuni şi calificări în lotul de seniori pentru  Emanuel Dicu şi Alexandra Udriştoiu,  pregătiţi de prof.  Marius Nicoli,  iar trei medalii de argint au intrat în posesia Rixandrei Nanu,  a lui Radu Nicolae  şi a Mihaelei Cismaru. La „bronz” a u fost prezenţi Robert Lincă, Bogdan Cîrceanu, Codruţ Lemeni, Andrei Badea, pregătiţi de prof. Marinela Dochia şi Mihaela Grindeanu, cele care au coordonat şi lotul de Robotică, prezent la faza naţională. La Gimnaziu, aceeaşi disciplină, Vlad Ţigănilă a obţinut medalia deargint şi o menţiune, fiind pregătit de Mihaela Grindeanu şi prof. Cezarian Preoteasa (Palatul Copiilor din Craiova), aceeaşi distincţie fiind primită şi de Mihai Stamatescu (prof. Marius Nicoli). „Bronzul” a ajuns la Theodor Cismaru (prof. Marius Nicoli), iar Menţiunea a mers la Bogdan Ivancu, pregătit de Mihaela Grindeanu şi Cezarian Preoteasa.

1 COMENTARIU

  1. Daca ati avut aceasta initiativa de apreciat, de a vorbi si despre lucrurile bune, cum v-ati informat cu privire la aceste olimpiade scolare ?
    Mai sunt elevi ai C.N.FRATII BUZESTI cu rezultate foarte bune la Olimpiada Nationala de Limba Germana moderna- de exemplu, care, culmea s-a desfasurat chiar la Craiova.
    La fel, la FIZICA…
    O lista incompleta si, ca de obicei, un lucru nefacut corect pana la capat.
    Acesti elevi merita, cu siguranta cel putin acelasi respect si aceeasi apreciere.
    Nu mai faceti un lucru fara sa fiti corect si complet informati!
    Cum se simt acesti elevi ? Ei sunt lasati de o parte ?
    ORICE NUME POATE CAPATA PE PARCURS UN…RENUME PRIN MUNCA SI DEVOTAMENT!
    Considerand ca veti citi aceste randuri, va multumesc pentru atentie.

Comments are closed.