Bunuri contrafăcute în valoare de aproape 200.000 lei confiscate la PTF Calafat

0
265

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au descoperit, într-un microbuz condus de un cetăţean bulgar, aproximativ 1.200 articole de marochinărie, textile şi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care şoferul mijlocului de transport a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, în cursul zilei de marţi, 10 aprilie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, cetăţeanul bulgar B.I., în vârstă de 32 de ani. Oamenii legii au efectuat un control amănunţit în mijlocul de transport, descoperind, în interiorul acestuia, 1.190 articole de marochinărie, textile şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul microbuzului a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Bulgaria către o firmă din România, fără a cunoaşte că acestea aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 196.500 lei, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998, după cum au precizat reprezentanţii STPF Dolj.