IPJ Dolj a demarat Campania „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”

0
227

Reprezentanţii IPJ Dolj au demarat, ieri, Campania „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt” destinată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţă, ce se va derula în perioada aprilie – august 2016. Campania, care se desfăşoară la nivel naţional, îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriei atitudini la reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.

În judeţul Dolj, primele activităţi s-au desfăşurat ieri, în Gara Craiova, dar şi într-un centru comercial, unde cetăţenii întâlniţi au primit de la poliţiştii doljeni pliante cu sfaturi şi recomandări cu caracter preventiv. Astfel, în perioada următoare, pentru promovarea mesajelor campaniei, în judeţul Dolj vor fi înmânate cetăţenilor 5.000 de pliante şi vor fi distribuite Asociaţiilor de Proprietari şi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice 150 de afişe cu recomandări.

În premieră, cei doi parteneri care au iniţiat campania, Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Groupama Asigurări S.A au realizat un site web dedicat exclusiv campaniei, respectiv www. prevenireafurturilor.ro, unde sunt disponibile informaţii suplimentare şi recomandări.