Doljenii s-au călcat ieri în picioare pentru un loc de muncă

0
121

49 de agenţi economici, din care unul de inserţie, au participat ieri, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Peste o mie de persoane fără loc de muncă au luat cu asalt Casa Studenţilor, locul de desfăşurare a bursei în speranţa că vor prinde un loc de muncă. Şomerii doljeni, au avut astfel posibilitatea să-şi depună CV-uri şi să fie intervievaţi, iar la final, doar 48 de persoane au fost angajate pe loc, dintre care trei cu studii superioare. Evenimentul a fost organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj

Reprezentanţii AJOMF Dolj au contactat  243 de agenţi  economici în vederea participării la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Dintre aceştia au găsit disponibilitatea un număr de 49 de agenţi, dintre care unul de inserţie. Antreprenorii au venit cu oferte concrete de job-uri. 814 locuri de muncă au fost oferite participanţilor, din care 20 pentru persoanele marginalizate social. Doljenii aproape că s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă. 1.037 de persoane au participat la bursă, câteva sute venind încă de la prima oră a dimineţii şi au ocupat scările. 396  au fost selectate în vederea angajarii, iar 48 de personae au fost angajate pe loc. În tot intervalul de timp, au fost oferit informaţii privind serviciile pe care le oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi consultaţii privind facilităţile pe care le acordă pentru a stimula agenţii economici care creează locuri de muncă.

Selectarea personalului, în mod direct

Pentru foarte mulţi craioveni, aflaţi în căutare unui loc de muncă, acest eveniment, Bursa Generală a Locurilor de Muncă reprezintă o oportunitate, în primul rând în ceea ce priveşte cunoaştere pieţii muncii, a ofertelor de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă job-ul potrivit, conform pregătirii profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re)orienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung. Pentru persoanele cu studii superioare, de data aceasta, au fost oferite 11 locuri de muncă, respectiv economist – un loc; inginer constructor – trei locuri; inginer automatist – un loc; inginer drumuri – un loc; consilier vânzări – trei locuri şi unit manager – două locuri, dar nu au fost ocupate decât trei locuri de muncă. Agenţii economici care au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au avut astfel prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă.