Tâlhari după gratii

0
50

Un tânăr de 20 de ani din comuna Apele Vii a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, pentru tentativă la tâlhărie, după ce, în noaptea de sâmbătă/duminică, l-a lovit pe un bărbat din Castranova care îl surprinsese la el în gospodărie. Alţi doi tineri au ajuns în arestul IPJ Dolj duminică, pentru tâlhărie.

Poliţiştii din comuna Castranova au fost anunţaţi, duminică dimineaţa, în jurul orei 08.30, de Adrian Pisică, de 39 de ani, din localitate cu privire la faptul că, în noaptea de sâmbătă/duminică a surprins în gospodăria sa un bărbat care intrase la furat şi pe care a încercat să-l imobilizeze. Hoţul a reuşit însă să fugă, după ce l-a pocnit cu o coadă de sapă în cap. “La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural de la Poliţia Municipiului Craiova, împreună cu lucrătorii Postului de Poliţie din comună, constatându-se faptul că aspectele sesizate se confirmau, astfel că au fost demarate cercetările în cauză”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au reuşit, în cursul zilei de duminică, să-l identifice pe autor, Mircea Romanescu, de 20 de ani, din comuna Apele Vii. Poliţiştii au luat legătura cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în baza probatoriului administrat fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore a tânărului pentru comiterea infracţiunii de tentativă de tâlhărie. Ieri, Mircea Romanescu a fost prezentat instanţei, care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 29 de zile, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Alţi doi tineri au ajuns în arestul IPJ Dolj în baza mandatelor emise pe numele lor duminică, de Tribunalul Dolj, pentru o tâlhărie comisă în noaptea de vineri/sâmbătă. La data respectivă, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi de Eugeniusz Piotr Szulik, cetăţean polonez, de 36 de ani, că vineri, 8 aprilie a.c., seara, în timp ce era campat cu cortul într-o lizieră din apropierea comunei Ghindeni, doi tineri necunoscuţi i-au sustras dintr-o borsetă, suma de 1.500 euro şi 300 dolari. Dosarul a fost preluat de poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural, care în urma cercetărilor au reuşit să-i identifice pe făptuitori. Este vorba despre Nicolae Predicel, de 20 de ani, din comuna Roştiţa, judeţul Vâlcea şi de Cristian Mădălin Nicola, de 22 de ani, din comuna Malu Mare. “Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că aceştia, în timp ce se deplasau pe un scuter, între localităţile Malu Mare şi Ghindeni, l-au văzut pe cetăţeanul polonez singur, l-au ameninţat cu o bâtă şi i-au luat suma de bani din borsetă, după care au plecat mai departe. În baza probatoriului administrat, suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului, pe numele celor în cauză instanţa de judecată emiţând, ulterior, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.