Ştiinţa continuă seria succeselor şi în play-off

0
698

Seria victorioasă a Ştiinţei a continuat frumos şi în play-off. După 6 victorii “înjumătăţite”, dar vitale pentru urcarea pe podium, a venit şi primul succes “plin”, contra Argeşului. Restrângerea lotului în iarnă la Craiova, din motive mai mult sau mai puţin obiective, a adus un bonus de omogenitate, a cristalizat, de voie de nevoie, o formulă de bază. Cele două soluţii de stoperi, Papp şi Screciu, au compus un cuplu solid, par complementari, iar fără concurenţă au fost impecabili, meci de meci. După ce a testat şapte variante anul trecut în banda dreaptă, Reghe s-a oprit la cel căruia nu-i oferise şanse acolo, Vătăjelu, iar acesta evoluează mai bine decât o făcuse în ultimii doi ani în stânga. Puştii din faţă, Markovic, Baiaram şi Cîmpanu, au cotribuit şi ei, pe rând, la succese, ajutându-i pe seniorii de drept, Ivan şi Gustavo. Suspendarea lui Creţu l-a scos pe Nistor de la naftalină, unde făcuse rocada cu Mateiu şi numai Căpăţână şi Vînă par scoşi din calcule. Poate Roguljic putea fi văzut mai mult, ţinând cont că la fiecare apariţie a oferit ceva, dar şi el a fost bântuit de accidentări. De ziua sa, croatul a mărit diferenţa contra Argeşului, într-un moment în care Ştiinţa nu părea că se poate desprinde, chiar şi în superioritate numerică. Sărbătoritul a fructificat centrarea lui Bancu şi confirmă că este redutabil în jocul aerian, după ce şi în tur punctase cu capul în poarta Argeşului, iar cu Chindia a trimis în bară.

Cum obişnuieşte în ultima perioadă, trupa lui Reghe a avut o primă repriză solidă, în care nu oferă şanse adversarului, dar scade ritmul după pauză. Ocaziile au debutat devreme, când Ivan a forţat şutul cu dreptul. Gustavo a spart o defensivă aglomerată, terminând ideal o fază-şnur, în care, ca şi cu Farul, centrarea lui Vătăjelu a făcut diferenţa. Markovic a fost ghinionistul reprizei. A apărut la prima bară pentru o reluare cu capul, dar centrarea nu avusese intensitate. Tot cu capul, n-a profitat de bâlba portarul advers. În sfârşit, la  pătrunderea sa fabuloasă pe stânga, şutul i-a fost deviat în transversală. Şi Bancu putea aduce liniştea din primul mitan, dar finalizarea cu dreptul a suferit.

Argeşenii au echilibrat jocul în partea secundă, fără a-şi crea însă ocazii, numai lovitura de cap a lui Işfan creând oareşce emoţii. Latovlevici a căutat “roşul” şi Kovacs n-a ezitat să i-l arate, iar Craiova a avut calea deschisă spre un succes net. Lansat de Koljic, Baiaram a punctat şi el şi apoi şi-a mai permis o mare ratare până la final. Ştiinţa îşi ia frumos “la revedere” de la fani pentru o lună şi pune presiune pe FCSB, pe care o va întâlni într-una dintre cele două deplasări care urmează.

Universitatea Craiova – FC Argeş 3-0

Au marcat Gustavo ’22, Roguljic ’83, Baiaram ’84.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vătăjelu 8 (Conte ’76) 6, Papp 7, Screciu 7, Bancu 7 – Mateiu 7 (Roguljic ’76) 7, Nistor 6 – Cîmpanu 5 (Bic ’69) 7, Gustavo 8, Ivan 6 (Baiaram ’65) 7 – Markovic 7 (Koljic ’65) 7. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

FC Argeş: Greab – Viana (Boldor ’46), Dobrosavlevici, Miguel, Latovlevici – Dumitru (Isfan ’46), Meza Colli, Şerban (Raynov ’44), Dumitraşcu – Said (Fatai ’74), Ganea (Muşat ’74). Antrenor: Andrei Prepeliţă.

Cartonaş roşu: Latovlevici ‘71.

Arbitru: Istvan Kovacs 7.