Cristian Vasilcoiu : Până în prezent, inspectorii de muncă au verificat 576 de stații peco

0
838

Inspectorii de muncă vor verifica timp de o săptămână, la nivelul întregii țări, modul în care se desfăşoară activitățile în stațiile de distribuție a carburanților auto. Controalele sunt programate în perioada 10 – 16 martie și vizează toate tipurile de întreprinderi, mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt.

Cristian Vasilcoiu, Secretar de stat  la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, a precizat că inspectorii de muncă au verificat până în prezent, 576 de stații peco, cu un număr total de 9.931 de angajați. “În urma controalelor, s-au acordat 91 de sancțiuni contravenționale în valoare de 383.300 lei. Au fost descoperite și două cazuri de muncă la negru, doi angajați care nu aveau contracte de muncă”, a mai spus Vasilcoiu.

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, va desfășura Campania națională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum şi verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto.