Evadatul a fost prins în canalizarea spitalului! Oamenii legii îl căutau la ieșirile din oraș

2
654

După o “lungă” cercetare, deţinutul Penitenciarului “Pelendava” din Craiova, internat în Spitalul Clinic Judeţean Dolj, care a evadat pe cearşafuri, de la etajul al II-lea al instituţiei medicale, a fost prins. Se afla în canalizarea din curtea spitalului. O mulțime de întrebări aşteaptă răspunsuri.

Bărbatul, care a reușit să fugă din Spitalul de Urgență Craiova, unde se afla internat sub pază, fiind deținut al Penitenciarului Pelendava, încarcerat pentru ispășirea unei pedepse de 10 ani pentru infracțiunea de omor, după ce și-a ucis concubina în anul 2016, a fost găsit de politiști și de anjagați ai penitenciarului. Acesta era ascuns în canalizarea din curtea interioară a spitalului.  Evadarea a vut loc în această dimineață, în jurul orei 6:45. Condamnatul este din Malu Mare si are 53 de ani. În spital era tratat pentru ciroză hepatică, internarea fiind făcută pe 7 martie a.c., diagnostic medical pentru care mai fusese internat și în alte rânduri.

Vin comisiile!!

De aici încolo se nasc întrebările: cum a fost posibil ca un om condamnat pentru omor calificat, după ce şi-a înjunghiat concubina, să fie trimis într-un penitenciar cu regim semideschis?; cum a fost posibil ca, aflat în custodia SCJU Craiova, dar cu pază asigurată, să poată ieşi pe geam, aşa cum s-a întâmplat?; unde era paza, aşa cum spune legislaţia, ţinând cont de încadrarea juridică a pacientului, care să nu-l verifice periodic?. Nu mai spunem că acest Ion Soreanu, condamnatul/evadatul, era cunoscut în comunitate ca un om violent. Dar, aşa cum a precizat Penitenciarul “Pelendava”, printr-un comunicat de presă, va veni o comisie de la Bucureşti, din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care va analiza cazul. Sperăm ca toate concluziile să nu fie “îngropate” undeva printr-un dosar stufos, din care nimeni să nu mai înţeleagă ceva.

2 COMENTARII

Comments are closed.