Craiova, mai pragmatică în meciul de 3 puncte

0
370

În debutul play-off-ului, Universitatea Craiova şi-a luat revanşa în faţa Astrei, după eşecul din ultima etapă a sezonului regular

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-0

A marcat: Koljic 18.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 12.000.

Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 6 (45+1 Dimitrov) 7, Kelic 7, T. Ferreira 7, Bancu 8 – Cicâldău 6, Mateiu 6 – Bărbuţ 6, Mihăilă 6 (82 Bic), Drăghici 6 – Koljic 7 (70 Fortes) 6. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Donkor, Briceag, A. Cristea.

Astra: Lazar 5 – Butean 6, Cestor 5, Bejan 5, Radunovic 6 – Begue 5 (46 Roşu) 6, Mrzljak 6, Romario Pires 6, V. Gheorghe 6 (86 Biceanu) – Zoua 6, Llullaku 5 (62 Balaure) 6. Antrenor: Costel Enache. Rezerve: Miguel Santos – Erico, Moise, Hambo.

Arbitru: Istvan Kovacs 6. Asistenţi: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene. Rezervă: Horia Mladinovici.
Observatori: Adrian Ionescu, Augustus Constantin.

Eliminare: Radunovic 79.

Meciul cu care s-a închis sezonul regular al Ligii I s-a repetat în prima etapă a play-off-ului, de această dată pe puncte pline, neînjumătăţite. Craiova avea o revanşă de luat în faţa Astrei, care i-ar fi luat locul 3, în cazul celei de-a doua victorii întro săptămână. Fanii n-au digerat deloc bine eşecul şi au venit mai puţini decât la începutul săptămânii, pentru acelaşi meci. Mangia a luat şi el măsuri şi n-a mai jucat cu două vârfuri, iar Nuno Rocha, ţinta fanilor în meciul trecut, n-a mai prins loc nici măcar pe bancă. În schimb, pe postul pe care îl vedeam pe Mitriţă a evoluat Drăghici, un jucător care nici la Sepsi, unde era împrumutat, nu era titular de drept. Şi Enache a umblat la echipa de start din partida trecută, Hambo şi Belu părăsind primul 11, substituiţi de Zoua şi V. Gheorghe. Primul sfert de oră nu anunţa o deschidere de scor prematură, oltenii având o posesie în zonă neutră, iar Astra pândea contraatacurile. Prima breşă a apărut în defensiva oaspeţilor şi a fost speculată de oamenii lui Mangia. Butean a riscat în propria treime, Bejan n-a rezistat vitezei lui Mihăilă, Cestor şi Lazar s-au împleticit în faţa lui Koljic, iar bosniacul n-a ezitat să-şi încaseze cadoul, primit în careul mic. De la gol şi până la pauză jocul a fost plictisitor, doar oaspeţii îndrăznind o dată să pătrundă în careul advers, dar dreptul lui Radunovic n-a fost precis la finalizare. Nicio noutate nici după pauză, doar acelaşi joc încrâncenat, din care au rezultat numai pase greşite, faulturi, auturi şi un meci urât, departe de pretenţiile play-off-ului. Astra a încercat să facă pasul în jumătatea gazdelor, dar nici pe departe aşa de decis ca în meciul precedent, având practic interdicţie în careul lui Pigliacelli. Misiunea oaspeţilor, dacă a fost vreuna în acest joc, s-a îngreunat şi mai mult după ce Radunovic a fost eliminat, când l-a oprit pe Bărbuţ, scăpat singur pe contraatac. Presiunea punctelor a anihilat orice urmă de spectacol, meciul fiind decis practic la singura ocazie importantă a partidei. Craiova câştigă duelul de podium şi rămâne cu oarecare nedejde şi pentru lupta la titlu, deşi jocul prestat nu prea îi oferă speranţe pentru acest obiectiv.

Alb-albaştrii sub lupă

Pigliacelli – Nu a avut ce apăra în acest meci, tentativele oaspeţilor nefiind concretizate cu şuturi pe poartă.

Martic – S-a accidentat, probabil va rata meciul de la Sf. Gheorghe, dar oricum forma sa este sub cea a lui Dimitrov.

Kelic – După revenirea lui Bancu, cea a croatului este esenţială în centrul apărării. Impecabil.

Tiago Ferreira – Meci destul de bun, a rezolvat fazele bine, dar ciudată este nervozitatea sa, s-a repezit în câteva rânduri asupra arbitrului, iritându-l pe Kovacs, cel mai „agresiv” după faulturile asupra lui Bărbuţ. Ar trebui să fie mai temperat, mai ales că nu are vreun rol de lider în echipă sau banderola pe braţ.

Bancu – Cu el în teren se simte o mare siguranţă, este jucătorul care poate face orice, se apără, pasează, marchează, aleargă permanent, a fost prezent şi în apărare, dar şi vârf uneori, pe degajările lui Pigliacelli. A avut un şut în prima parte, dar cu dreptul nu a prins poarta. A făcut intercepţia la Butean, la faza golului. E adevărat, putea strica totul cu acel henţ în careu, a scăpat, fiindcă se impunea penalty.

Mateiu – Mai slab ca de obicei, a fost tracasat, a pierdut mingi simple, deşi a fost la fel de laborios.

Cicâldău – E al doilea meci la rând în care nu dă randamentul obişnuit. A greşit neaşteptat de multe mingi, a avut o viteză în minus.

Bărbuţ – Prestaţie modestă, blocat de fiecare dată, unicul rezultat este acel roşu scos.

Mihăilă – Aşezat undeva în spatele vârfului, a avut libertate de acţiune, dar nu a profitat. Are momente foarte bune, dar şi multe în care dispare din joc sau gafează. Lui îi aparţine faza golului, deşi fără ciocnirea lui Lazar cu Cestor mingea nu ajungea la Koljic-. A semăncat cu assist-ul pentru Cristea, cu CFR Cluj.

Drăghici – Destul de bun, a alergat mult. Mai greşeşte unele pase simple, când nu te aştepţi. E under 21 şi la anul, merită forţat.

Koljic – Dacă nu ar marca, ai zice că e inutil. A pierdut multe dueluri, n-a ţinut de minge. Din fericire, e unul dintre cei mai eficienţi jucători care a trecut prin liga I şi nu prea iartă ce prinde în careu, chiar dacă putea specula şi acea fază fixă din repriza a doua, când mingea i-a trecut pe lângă picior, pe 6 metri. A acţionat cu calm şi precizie la gol, chirurgical.

Dimitrov – A intrat bine, şi-a făcut treaba, doar o minge pierdută în repriza secundă într-o zonă periculoasă i se poate reproşa.

Carlos Fortes – E genul de jucător care te exasperează sau te entuziasmează. A avut o pasă excelentă pentru Bărbuţ, când acesta a scos eliminarea, un şut bun din afara careului, dar şi câteva execuţii ridicole. Era cazul să se bată mai mult pentru mingi, să câştige mai multe dueluri pe final de meci.

Bic – În absenţa lui Fedele, a fost trimis pe teren pe final, Cicâldău fiind urcat, dar nu s-a remarcat, ba chiar aşteptam câteva alunecări în plus.

Mangia: „N-a fost spectacol, dar am început bine play-off-ul”

După meci, Devis Mangia a declarat: „E un rezultat foarte important, am început bine play-off-ul. Sunt sincer, nu a fost un meci spectaculos, dar e dificil să faci spectacol acum. Trebuie să creştem, să fi avut mai multă posesie după ce ei au rămas în zece oameni. Da, diferenţele se fac pe greşeli, dar cred că ei au avut doar o ocazie când noi nu am fost atenţi la o lovitură liberă şi am riscat. Felicitări domnului Enache, a făcut o treabă foarte bună! În play-off sunt doar meciuri foarte, foarte dificile. Azi am jucat diferit pentru că am văzut mai multe situaţii în meciul trecut când am putut juca între linii şi nu am făcut-o. Trebuie să facem asta puţin mai bine. Trebuia să fim puţin mai mobili între linii, dar nu e simplu. Suporterii au fost ca întotdeauna foarte aproape de echipă. Am spus că am exagerat la meciul trecut, pentru mine e un episod închis. Nu cred că e al 12-lea jucător, e mai mult! Ne-am gândit puţin şi am decis ca Rocha să rămână în afara lotului pentru a se linişti puţin. Cred că aşa a fost mai bine pentru club, în continuare vom vedea ce va fi. Craiova trebuie să lupte pentru toţi, pentru că e o echipă mare şi are mentalitate de echipă mare”.

Căpitanul Nicuşor Bancu a spus: „Știam că vor veni să câștige din nou pt că au văzut că se poate, dar eu zic ca acum am meritat victoria. Fără Mitriță a rămas Koljic, mă bucur că marchează la fiecare partidă și ne-a adus victoria. Dacă nu credeam, nu declaram la televizor că putem lua titlul. Suntem puternici, avem un grup unit, ne batem pentru fiecare meci și punct. Fanii vor tot timpul mai mult de la noi, le mulțumim, fără ei era mult mai greu. M-a întrebat Istvan, i-am zis că m-a lovit mingea în mână, dar a fost dintr-un metru, mă bucur că nu a dat penalty. Mergem la Sepsi să câștigăm și acolo, deși vin după 3 eșecuri, își vor da viața pe teren. Îmi doresc să merg la națională, să fiu sănătos”, a spus Nicușor Bancu.

Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova

Sorin Cârţu va fi începând de astăzi președintele Universității Craiova, el urmând a fi prezentat într-o conferinţă de presă. „Refacem echipa ultimului event din anul 1991. Îi dorim mult succes lui „Sorinaccio” la revenirea în clubul oltean și să ne conducă spre marea performanță” este mesajul clubului din Bănie, pe site-ul oficial. „N-am nicio treabă cu responsabilităţile băncii tehnice. Acum doi ani şi ceva m-am lăsat de antrenorat, nu mai revin niciodată pe banca tehnică, deci Devis să vadă în mine ultimul duşman, deci niciodată nu se pune problema. E ok aşa, cât ne-am întâlnit. Acum o să ne întâlnim mai des. Dar eu am o poziţie administrativă, sunt la dispoziţia şefului meu, patronul Mihai Rotaru. Tot ce înseamnă responsabilităţile tehnice, elogiile şi supărările, sunt la nivelul lui Devis Mangia. Eu vin într-o poziţie nouă pentru mine. Ar fi bine ca, odată cu întoarcerea mea, să fie bine ca echipa să fie mai aproape ca anul trecut să ia titlul” a spus Cârţu la Digi Sport.