Arestat pentru că a vrut să mituiască un poliţist din Segarcea cu 100 de euro

0
306

Un bărbat de 38 de ani, din comuna Cerăt, a fost arestat preventiv, ieri, după ce a fost prins în flagrant de ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în timp ce-i oferea 100 de euro mită unui poliţist din Segarcea ca să nu-i întocmească dosar penal. Bărbatul fusese depistat la volan, sâmbătă seara, băut şi fără permis.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, sâmbătă, 10 martie a.c., în jurul orei 18.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Segarcea au observat un autoturism al cărui şofer a pierdut controlul direcţie şi a distrus o bancă din faţa unui imobil situat pe strada Eleşteului din Segarcea. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că maşina a fost condusă de Florin Ştefan, de 38 ani, din comuna Cerăt, care se afla sub influenţa alcoolului, aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar în timpul cercetărilor doljeanul i-a promis agentului şef adjunct de poliţie Voicu Dragu Ionuţ, suma de 500 de euro pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu faptele constatate, mai exact pentru a nu-i întocmi dosar penal. Agentul şef adjunct de poliţie Voicu Dragu Ionuţ a refuzat mita şi a informat conducerea IPJ Dolj şi pe lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Imediat, ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat flagrantul, bărbatul de 38 de ani fiind prins în biroul poliţistului, în timp ce-i oferea 100 de euro … cât avea la el. Florin Ştefan a fost reţinut pentru 24 de ore pentru dare de mită, iar ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care i-a emis mandat pentru 30 de zile.

Agentul şef adjunct de poliţie Voicu Dragu Ionuţ este absolvent al Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia decembrie 2005 şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Formaţiunii de Poliţie Rutieră Segarcea. Poliţistul a fost felicitat de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.