Procesul şoferului care a accidentat mortal o femeie din Pieleşti amânat

0
268

Magistraţii Judecătoriei Craiova au amânat pentru 7 aprilie a.c. procesul tânărului de 27 de ani care a accidentat mortal o femeie de 56 de ani, din Pieleşti, la jumătatea lunii octombrie 2015, şi a fugit de la faţa locului. Tânărul, care a stat aproape două luni în arestul IPJ Dolj, este în prezent sub control judiciar pe cauţiune.

Reamintim că, pe 15 octombrie 2015, seara, în jurul orei 20.30, pe DN 65, în localitatea Pieleşti, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, şoferul care a produs accidentul părăsind locul faptei. La locul tragediei au ajuns echipaje de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, dar şi o ambulanţă, însă medicii n-au mai putut decât să constate decesul victimei. S-a stabilit că este vorba despre Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti. Astfel, potrivit IPJ Dolj, din cercetări a reieşit că Salam Abdul Răzvan Iulian, de 27 de ani, cetăţean arab cu domiciliul în Craiova, în timp ce gonea, la volanul bolidului său, un BMW serie 5, dinspre Balş către Craiova, a accidentat-o mortal pe Ioana Dumitru, de 56 de ani, din comuna Pieleşti, pieton, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers pe partea carosabilă. Tânărul a fost reţinut o zi mai târziu, pe 16 octombrie 2015, în baza ordonanţei emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru 24 de ore, iar pe 17 octombrie a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care a admis propunerea procurorilor şi a emis mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Pe 13 noiembrie 2015 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care tânărul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar pe 11 decembrie Tribunalul Dolj l-a plasat sub control judiciar sub cauţiune. Tot în decembrie cauza a ieşit din camera preliminară, instanţa constatând legalitatea administrării probelor şi a actelor de urmărire penală. Între timp instanţa i-a respins inculpatului cererile de  revocare a măsurii controlului judiciar pe cauţiune, iar la ultimul termen al procesului, de joi, 10 martie a.c., judecătorii au amânat cauza pentru administrarea probelor propuse. Următorul termen a fost stabilit pentru 7 aprilie a.c.