Klaus Iohannis a vorbit de nevoia ca învăţământul românesc să fie digitalizat

0
280

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, ieri, despre posibilitatea de finanţare a unor domenii din Educaţie cu fonduri europene şi a spus că au fost evidenţiate segmente importante pentru care pot fi folosiţi bani de la Uniunea Europeană. “Am reuşit să cristalizăm câteva domenii unde putem să facem diferenţa cu aceşti bani europeni”, a spus şeful statului, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, după ce s-a întâlnit cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, şeful statului a adăugat că şi personalul din învăţământ trebuie să aibă “un mediu care îi încurajează să meargă mai departe, care îi face să aibă energie ca să dea o educaţie corespunzătoare tinerei generaţii”.

Klaus Iohannis a vorbit de nevoia ca învăţământul românesc să fie digitalizat. “Asta sigur înseamnă şi calculatoare şi tablete pentru toţi elevii, dar înseamnă în realitate mult mai mult – înseamnă platforme digitale pentru învăţământul online, pentru că o să mai avem învăţământ online, înseamnă digitalizarea întregului sistem şcolar. Trebuie să avem odată şi odată toate datele la un loc. Trebuie să ne pregătim pentru învăţământ online, trebuie să învăţăm din lecţiile pandemiei”, a punctat preşedintele, adăugând că este nevoie de manuale auxiliare şi de pregătirea profesorilor în acest domeniu.