Întrevederea prim-ministrului Florin Cîțu cu președintele Parlamentului European, David Sassoli

0
260

Prim-ministrul Florin Cîțu a avut  ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează la instituțiile europene,în perioada 11-12 februarie 2021. Discuțiile au prilejuit un schimb de opinii privind principalele teme de pe agenda europeană, cu accent pe gestionarea pandemiei la nivel european, inclusiv campania de vaccinare în UE, Planul de relansare economică, lansarea Conferinței privind viitorul Europei și agenda externă a UE.

Prim-ministrul român a reafirmat angajamentul ferm al României de a acționa, în continuare, în spiritul atașamentului profund față de proiectul și valorile europene. În contextul bunei cooperări cu Parlamentul European, a exprimat interesul Guvernului României de a avea continua dialogul deschis și substanțial, mai ales în actualul context european marcat de pandemie, care necesită implicare, unitate și coordonare sporită din partea instituțiilor europene și a statelor membre ale Uniunii.

În acest context, prim-ministrul Florin Cîţu a făcut referire la expertiza și implicarea parlamentarilor europeni care provin din România în sprijinul promovării unității și coeziunii Uniunii Europene. Prim-ministrul României a subliniat importanța unei cooperări strânse la nivel european învederea gestionării, în continuare, a pandemiei și a consecințelor acesteia. Înacest context, a subliniat importanța succesului campaniilor de vaccinare din statele membre și necesitatea menținerii funcționalități iPieței Interne și a spațiului european de liberă circulație. Președintele Parlamentului European, David Sassoli,a confirmat faptul că numai o abordare coordonată la nivel european este de natură să ajute la ieșirea din criză provocată de pandemie.

În plan economic, premierul român a evidențiat importanța implementării noilor instrumente financiare pentru a asigura o creștere economică robustă. Totodată, a salutat foarte recenta aprobare de către Parlamentul European a Mecanismului de Redresare și Reziliență.