“U” Craiova l-a readus pe Alex Popescu şi l-a împrumutat pe Markovic

0
262

După ce l-a împrumutat pe Carlos Fortes în Maroc și după ce lui Mihai Roman i s-au descoperit probleme cardiace, Universitatea Craiova a rămas numai cu variantele Elvir Koljic şi Luis Niţu pentru postul de vârf. Conducerea n-a apelat însă la un vârf cu nume, ci l-a readus în Bănie pe jucătorul împrumutat la Academica Clinceni, Alexandru Popescu (22 de ani). În schimb, l-a trimis la formația ilfoveană pe Jovan Markovic, sub formă de împrumut până la vară.

Alex Popescu a fost folosit în 7 meciuri în acest sezon de antrenorul Ilie Poenaru la Clinceni, ultima dată pe finalul partidei cu FCSB, când l-a înlocuit în minutul 84 pe Merloi. Popescu îndeplinește condiția de jucător under, fiind născut în 1998. Atacantul de 22 de ani a jucat 50 de minute în 2 meciuri la Universitatea Craiova, cu Viitorul Constanța, pe vremea lui Gigi Mulțescu, și cu Concordia Chiajna, în mandatul lui Devis Mangia. Popescu a evoluat mai mult la echipa a doua a Craiovei, fiind împrumutat apoi la Viitorul Tg. Jiu, la CS Mioveni și apoi la Academica Clinceni. Craiova are acum în lot 3 jucători cu numele Popescu: portarul, Laurențiu, mijlocașul, Ionuț, și atacantul, Alexandru.

În schimb, Jovan Markovic a prins de 3 ori echipa în acest sezon la Craiova, în primul mandat de principal al lui Cornel Papură, fiind titular în meciurile cu Botoșani, Astra și Voluntari, dar înlocuit de fiecare dată până la pauză. Markovic era aşteptat de ani buni să revină la o greutate decentă, lucru subliniat şi de Sorin Cârţu. „Poate că e mai bine că s-a dus la Academica Clinceni. Totul depinde de el în acest moment. Numai el se poate ajuta în acest moment să devină mai bun.În acest moment, el trebuie să încerce să joace la cele 80 de kilograme pe care le are. Are gândire bună în careu. E mobil în fazele de atac. Am înțeles că a mai slăbit în ultimul timp”, a spus preşedintele Ştiinţei despre atacantul care tinde să „moară speranţă”.