Fermierii ar putea primi un ajutor de minimis de 7,5 milioane lei prin programul de susţinere a producţiei de usturoi

0
97

Fermierii ar putea primi un ajutor de minimis de 7,5 milioane lei (1,57 milioane euro) prin programul de susţinere a producţiei de usturoi, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia, publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii.

”Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2020, sunt în sumă de maximum 7,5 milioane lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de maximum 1,57 milioane euro şi se asigură din bugetul pe anul 2020, repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, arată proiectul consultat de News.ro.

Valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 14.248,8 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ha, la cursul de schimb de 4,7496 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2019, fără a depăşi valoarea maximă de 20.000 euro/trei exerciţii financiare/beneficiar, prevăzută la art. 3, alin. (2) din Regulamentul de minimis în sectorul agricol.