Bine veniși! Ce face Doljul perfect și simplu?

0
1067

Bine veniși! Ce face Doljul perfect și simplu? Este mesajul prin care Consiliul Județean Dolj întâmpină utilizatorii în noul ghid turistic digital al județului,„Discover Dolj App”, lansat anul trecut, în luna iulie.

„Perfect și simplu” sunt cuvintele prin care se pot caracteriza valorile reprezentative ale județului Dolj. Acestea sunt evidențiate în noua platformă de promovare a destinației turistice, gândită pentru a fi utilizată atât de locuitori, cât și de vizitatorii regiunii.

Discover Dolj App este aplicația oficială a Consiliului Județean Dolj dezvoltată peplatforma Eventya și este disponibilă gratuit pentru Iphone și Android.

Linkurile de descărcare sunt disponibile pe www.discoverdolj.ro.

Simplu dar complex

Pe cât de simplă, pe atât de complexă este aplicația mobilă a județului Dolj, care cuprinde peste 750 de pagini ale obiectivelor turistice și ale punctelor de interes din tot teritoriul. Capitolele au fost concepute în așa fel încât localnicii și oaspeții să descopere cât mai în detaliu patrimoniul imaterial reprezentat de tradițiile doljenilor,dar și patrimoniul construit al județului Dolj. Mai mult decât atât, platforma cuprinde și operatorii turistici, spațiile de cazare, alimentație publică și agrement din județ, precum și calendarul evenimentelor, prin care se pot urmări cele mai importante evenimente desfășurate în viitorul apropiat.

Recomandări, obiective de neratat, recenzii și urmăriri de pagină

Producătorii și meșterii locali, precum și gastronomia tradițională și calendarul popular sunt pagini evidențiate în secțiunea „Recomandări Discover Dolj” ca fiind cele mai de preț comori ale regiunii. Obiectivele turistice de neratat sunt marcate în capitolul cu același titlu prin care App-ul invită utilizatorii să viziteze Muzeul de Artă – Palatul Jean Mihail, Parcul Nicolae Romanescu, Muzeul Olteniei, Centrul Istoric al Craiovei, Palatul Marincu din municipiul Calafat și multe alte locuri pe care doljenii sunt mândri să le arate vizitatorilor.

Fiecare pagină oferă informații despre programul locului, arătând în timp real dacă acesta este deschis sau închis, datele de contact, linkuri către paginile de socializare și poziția pe hartă prin care, conectat la Google Maps, se poate ajunge la obiectiv. Paginile oferă posibilitatea de recenzie și urmărire a lor, ceea ce înseamnă că vizitatorii obiectivelor își pot exprima părerea direct în aplicație despre experiența avută la obiectiv. Butonul „Urmărește” oferă utilizatorului posibilitatea de a fi informat despre fiecare actualizare a informației referitoare la obiectivul respectiv sau despre publicarea unui eveniment organizat de acesta.

Trasee turistice și În apropierea ta

Una dintre funcționalitățile preferate ale aplicației este cea a Traseelor turistice, care permite organizarea de circuite indicate pe hartă, cu opriri la cele mai importante puncte de interes. Se poate alege între traseele de descoperit Craiova, istoria și tradiția doljeană sau cei mai activi pot încerca traseul de biciclete EuroVelo 6. Pentru iubitorii de vin a fost inclus traseul cramelor, de-a lungul căruia vor putea degusta cele mai cunoscute vinuri oltenești.

Harta interactivă oferă și pagina „În apropierea ta” prin care poți vedea, raportat la poziția pe hartă, cele mai apropiate obiective turistice în funcție de interese. Filtrul permite selectarea locurilor de cazare și masă, a obiectivelor turistice, culturale sau de agrement.

Noutăți

Consiliul Județean Dolj a creat secțiunea de „Noutăți”, care este echivalentul unui portal de știri unde sunt publicate cele mai noi informații în domeniul turismului și al culturii doljene. Utilizatorii aplicației vor primi notificări ori de câte ori o nouă știre este publicată.

Bara de control

 Bara de control conține cele mai importante butoane, respectiv „Acasă” – butonul care va accesa pagina principală, „Evenimente” – iconița care va deschide calendarul lunar al evenimentelor din județul Dolj, „Descoperă” – butonul care deschide tot cuprinsul aplicației de unde se poate accesa fiecare pagină, „Notificări” – iconița care accesează lista notificărilor generale și ale paginilor urmărite, iar la final „Contul meu” de unde se poate seta limba aplicației (română sau engleză), unde se pot vedea listele de pagini și evenimente salvate și urmărite, precum și termenii și condițiile legale.

 www.discoverdolj.ro

Aplicația Mobilă Discover Dolj App este deservită de pagina web www.discoverdolj.ro unde se găsesc în varianta pentru desktop aceleași informații utile despre județul Dolj.

Consiliul Județean Dolj vă invită să descărcați și să vă bucurați de noul ghid turistic digital al regiunii: Discover Dolj App!