Dolj: Au fost verificat 2261 de vehicule

0
68

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În judeţul Dolj s-au verificat 2261 de vehicule, dintre care 37.99 % neconforme iar 231 de masini prezentau pericol iminent de accident. 2,34 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat). În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 903 de amenzi contravenționale, au fost retrase 728 de certificate de înmatriculare și reținute 146 permise de conducere.

Se opresc doar acele vehicule susceptibile de a prezenta defecțiuni

 În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. „Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu relectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a precizat Roxana Dima, purtător de cuvânt, Registrul Auto Român.