Weekend cu tango argentinian la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova

0
176

Asociaţia pentru Cultură şi Tango în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor organizează în perioada 12-14 februarie, în premieră la Craiova, un weekend cu iubire şi îmbrăţişări în paşi de tango argentinian. Susţinătorul evenimentului „Tango Primii Paşi Weekend în Craiova” este Lucian Stan, unul dintre cei mai cunoscuţi maeştri de tango din România: protagonist „Luna Tango”, Trafic Strings „Gala Tango” de la Ateneul Român, semifinalist la Campionatul European Tango, Todi 2014 – tango de pistă şi participant la Campionatul Mondial de Tango în 2014. Pentru înscriere se completează un formular accesând link-ul http://craiova.tangoact.ro/#Evenimente. Prima lecţie, de astă-seară, are intrare liberă, iar pentru celelalte se percepe taxă de participare. Evenimentul se desfăşoară în noua sală de dans a Casei de Cultură a Studenţilor din Craiova.

Prima lecţie din programul „Tango Primii Paşi Weekend în Craiova” se desfăşoară astăzi, între orele 18.30 şi 20.00, şi are intrare liberă, constituind şi lansarea oficială a cursurilor de tango argentinian în Craiova. Ea va fi susţinută de Anca şi Traian Ionescu, fondatorii Asociaţiei pentru Cultură şi Tango (A.C.T.) şi producătorii spectacolului de muzică live-tango-teatru „Luna Tango”. O reprezentaţie a acestuia a avut loc şi la Opera Română din Craiova, pe data de 9 septembrie 2015.

Mâine, 13 februarie, între orele 16.30 şi 18.00, va avea loc un Curs de dezvoltare personală prin mişcare şi tango terapia, cu Monica Toma – formator, consilier dezvoltare personală, coach, instructor de dans, care va ghida primii paşi făcuţi în explorarea acestei arte. Vor urma, între orele 18.00-19.30 şi 20.00-21.30, alte două lecţii de tango (fiecare cu preţul de 20 lei), iar între orele 21.30 şi 23.00 – o seară de dans cu show (25 lei). Duminică, 14 februarie, programul va continua, între orele 15.00-16.30, cu a patra lecţie (20 lei) şi cu practică de tango argentinian asistată – între orele 16.30-19.00 (15 lei). Costul întregului pachet, pentru toate evenimentele din weekend, este 80 lei, iar pentru studenţi – 60 lei.

Organizatorii precizează că nu este necesară înscrierea cu partener şi recomandă participanţilor ca la cursuri să poarte îmbrăcăminte comodă şi pantofi de schimb (pentru fete – preferabil pantofi cu toc sau balerini). Detalii suplimentare pot fi solicitate preşedintelui A.C.T., Anca Ionescu (tel. 0742.356.884), şi Ramonei Ghiţă, membru A.C.T. (tel. 0743.027.236), sau pot fi obţinute accesând http://craiova.tangoact.ro.

Anca Ionescu, preşedinte A.C.T. şi profesoară de tango:

«La început a fost privirea. A urmat o invitaţie la dans şi o îmbrăţişare. De atunci timpul zboară în ritm de tango şi noi am rămas îmbrăţişaţi… Tango-ul ne-a schimbat pe fiecare dintre noi pentru totdeauna. Dorim să ne construim vieţile în jurul acestei arte, prin care reuşim, cu fiecare dans în parte, să ne povestim unul altuia realitatea prin imagini expresive, să creăm împreună cu partenerii de dans pe acordurile muzicii şi să generam emoţii specifice complexe, la care participă atât cel care conduce în dans, cât şi cel care urmează».

Traian Ionescu, vicepreşedinte A.C.T. şi profesor de tango:

«Sunt dansator şi am experienţă în tango argentinian din 2009, când am început să descopăr frumuseţea şi complexitatea acestui dans. De atunci şi până în prezent am dansat, am urmat cursuri cu maeştri internaţionali, am predat tango argentinian şi am ajutat la formarea de profesori de tango în cadrul Asociaţiei pentru Cultură ţi Tango. În cariera mea de dansator am participat la seminarii cu maeştri internaţionali, în diferite ţări din Europa, cât şi în Argentina, unde timp de două luni am aprofundat acest dans cu maeştri argentinieni».