Şedinţă informală pentru elevii din familii defavorizate

0
178

Astăzi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, va avea loc o şedinţă informală cu directorii a 23 de unităţi şcolare (ciclurile primar, gimnazial şi liceal) şi a trei instituţii de învăţământ liceal din Craiova, pentru stabilirea strategiei necesare aplicării Proiectului „Educaţia poate rupe lanţul sărăciei!”, implementat de Primăria Craiova, în parteneriat cu ISJ Dolj, cu perioadă de aplicare decembrie 2015 – decembrie 2016.

Aita Fodor

La sediul Inspectoratului Dolj va avea loc şedinţa informală a directorilor din instituţiile şcolare craiovene, sub numele „Selecţia profesorilor care vor ajuta la identificarea şi depistarea elevilor în situaţii de risc social”, din cadrul Proiectului „Educaţia poate rupe lanţul sărăciei!”, proiect finanţat cu sprijinul financiar „Poverty Allevation Programme” (Programul de combatere a sărăciei, finanţat de Granturi norvegiene, Primăria Craiova şi Primăria Oslo fiind partenere). Din partea municipalităţii craiovene, responsabili sunt Alina Roşca (manager proiect), Ioana Stoian (asistenţă şi mediere socială), Oana Rădulescu (manager financiar), Claudiu Popescu (comunicare).

„Grupurile ţintă din proiect sunt constituite din elevii înscrişi în ciclurile şcolare primare şi cu probleme de adaptare şcolară şi socială, determinate de existenţa unor situaţii de risc social: familii fără venituri, cu venituri reduse sau care beneficiază de ajutoare socială; familii monoparentale sau cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate; manifestarea unor probleme de comportament; existenţa riscului de abandon şcolar etc. Vor fi cuprinşi învăţătorii şi diriginţii claselor I-VIII, familiile copiilor şi membrii comunităţii locale. Scopul este elaborarea unui model de intervenţie în domeniul integrării şcolare şi sociale a tinerilor, iar ca obiectiv principal se află îmbunătăţirea competenţelor sociale, civice şi profesionale ale resurselor umane de la nivelul reţelei de şcoli din Craiova”, a declarat prof. Aita Fodor, inspector în cadrul ISJ Dolj şi responsabil de comunicare socio-educativă în cadrul proiectului.