Valeriu Zgonea – întrevedere cu Riad Al-Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe

0
113

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut miercuri, 12 februarie 2014, o întâlnire cu Riad Al-Malki, ministrul palestinian al Afacerilor Externe, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care au făcut parte miniştrii Economiei Naţionale, Educaţiei, Sănătăţii, Turismului, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Energiei şi Resurselor Naturale, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în România.

Delegaţia palestiniană participă la cea de-a doua reuniune a Comitetului bilateral interguvernamental, organizată la Bucureşti.

În cadrul întrevederii, înalţii oficiali şi-au exprimat aprecierea pentru nivelul actual al relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, subliniindu-se interesul pentru intensificarea cooperării în toate domeniile, mai cu seamă în cel economic.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că România va continua să sprijine eforturile de dezvoltare economică şi socială a Autorităţii Naţionale Palestiene, oferind transfer de experienţă şi formare profesională.

Totodată, Valeriu Zgonea a insistat asupra necesităţii continuării şi dezvoltării dialogului constructiv bilateral.

În acelaşi timp, întâlnirea a reprezentat o oportunitate de a identifica noi domenii de cooperare bilaterală, dar şi de a stabili reperele unui dialog mai amplu, menit să consolideze relaţiile bilaterale.