Managerul Muzeului de Artă și-a luat postul în primire

0
83

Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova a găzduit, ieri, evenimentul de instalare în funcție a noului manager, arhitectul Emilian Ștefârță, în prezența personalului instituției, ca și a administratorului public al județului Dolj, Florin Stancu, și vicepreședintelui Consiliului Județean Dolj, Laurențiu Ivanovici. Pe lângă declarațiile de curtoazie obișnuite în astfel de împrejurări, reprezentanții administrației județene s-au referit la Muzeul de Artă ca la una dintre instituțiile-emblemă ale Craiovei și chiar ale țării.

Florin Stancu a declarat cu acest prilej că unul dintre obiectivele importante ale instituției pentru următorii ani îl reprezintă identificarea și achiziționarea de noi exponate. «Muzeul de Artă este unul dintre obiectivele importante pentru Consiliul Județean Dolj, un reper reprezentativ pentru acest județ, de la care ne dorim să devină un veritabil simbol național. Premisele pentru realizarea acestui deziderat se conturează tot mai clar. Prima parte a acestui an va aduce finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare care s-au derulat la Palatul „Jean Mihail”, astfel că instituția își va putea relua activitățile, revenind în prim-planul vieții culturale. Dacă până acum ne-am concentrat asupra patrimoniului construit, în perspectivă ne vom orienta către îmbogăţirea colecțiilor muzeului, prin procurarea de noi exponate pe care să le prezentăm publicului larg», a declarat administratorul public al județului.

Managerul Emilian Ştefârță a subliniat că principalul obiectiv pe termen scurt rămâne redeschiderea muzeului, după amplele lucrări de reabilitare a imobilului în care funcționează. „Toate proiectele bune ale domnului Florin Rogneanu – iar acestea nu sunt puține – doresc să le continui. (…) Obligația noastră este de a așeza muzeul pe locul pe care îl merită”, a declarat acesta.