„Sistemul încurajează îmbunătăţirea fondului locativ”

0
223

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), liderul pieţei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, vine în întâmpinarea nevoilor locative ale clienţilor săi prin reducerea dobânzii la creditele intermediare şi anticipate acordate în lei şi garantate cu ipotecă, de la 6,25% la doar 4,44% pe an, pe toată perioada creditului, pentru solicitările de credit iniţiate de clienţi după 1 februarie 2014.

„În condiţiile de piaţă actuale, venim în întâmpinarea clienţilor care doresc să investească în domeniul locativ cu o reducere de dobândă importantă – la creditele intermediare şi anticipate garantate cu ipotecă imobiliară dobânda se reduce de la 6,25% p.a. la 4,44% pe an pe toată perioada creditului, indiferent de tipul de contract. Creditele cu dobândă redusă vor putea fi contractate atât de clienţii existenţi în portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe, cât şi de clienţii noi, care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze sau să îşi modernizeze locuinţele”, a declarat Carmen Schuster, vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Reducerea dobânzii la creditele intermediare şi anticipate

Produsele BCR Banca pentru Locuinţe au marele avantaj că nu sunt afectate de riscurile valutare şi riscurile de creştere a dobânzii, fiind doar în lei şi cu dobândă fixă. În plus, clienţii nu plătesc comision la acordarea creditului şi nici în cazul rambursării anticipate,BCRBanca pentru Locuinţe oferind numai produse cu zero comision de analiză a creditului, zero comision de rambursare anticipată, iar evaluarea imobilului adus in garanţie şi asigurarea de viaţă sunt, de asemenea, gratuite. „În cazul unui credit anticipat pentru modernizarea locuinţei, în sumă de 45.000 lei, reducerea dobânzii la creditele intermediare şi anticipate aduce o reducere de 68 lei a ratei lunare în această etapa a creditului. Astfel, până în prezent, un client care contracta un credit anticipat de 45.000 lei cu dobânda fixă de 6,25% p.a. pe toată perioada creditului, plătea timp de 43 luni o rată lunară a creditului de 257 lei şi continua economisirea timp de 37 luni, cu o rată lunară de economisire de 292 lei, până la repartizarea contractului şi transformarea creditului anticipat în credit Bauspar (locativ) pe o perioadă de 60 luni, cu dobândă fixă de 5% p.a. şi rată lunară de 503 lei”, a mai spus reprezentantul BCR.

De la 1 februarie se plăteşte mai puţin…

Începând cu 1 februarie, un client care contractează un astfel de credit anticipat, de 45.000 lei, cu noua dobândă fixă de 4,44% p.a., va plăti timp de 43 luni o rată lunară a creditului de 189 lei şi va continua economisirea timp de 37 luni, cu rata lunară de economisire de 292 lei, pana la transformarea creditului anticipat în credit Bauspar (locativ), ale cărui condiţii rămân nemodificate. „În perioada derulării creditului anticipat clientul economiseşte şi obţine toate avantajele contractului de economisire-creditare – dobânda şi prima de stat, reprezentând 25% din suma economisită, dar nu mai mult de echivalentul a 250 Euro/an. Suntem convinşi că această soluţie vine în întâmpinarea clientului şi îl ajută să investească în condiţii sigure – dobândă fixă, credit în lei – în domeniul locativ!”, a precizat Carmen Schuster, vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe.

Avantaje ale contractelor de economisire-creditare

Creditele intermediare şi anticipate, cu dobândă fixă de 4,44% pe an pe toată perioada pot fi folosite de clienţii care doresc să îşi cumpere o locuinţă sau un teren, să îşi renoveze, să îşi modernizeze sau să îşi reabiliteze termic locuinţele. Clienţii încheie la acordarea creditului intermediar sau anticipat şi un contract de economisire-creditare. Acesta le asigură la finalizarea contractului de creditare intermediar sau anticipat trecerea în continuare la credit cu dobândă fixă bauspar de numai 5% sau 6% pe an, în funcţie de tipul produsului ales.  „Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt: Prima garantată de Stat şi acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi, nu în ultimul rând, siguranţa depunerilor – acestea sunt garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, în limita sumei de 100.000 euro, echivalentul în lei”, a completat vicepreşedintele BCR Banca pentru Locuinţe. Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării, precum şi îmbunătăţirea fondului locativ.