Dinel (Staicu) Nuţu, eliberat din arest

1
130
Dinel Nuţu, fost Staicu

Tribunalul Bucureşti a respins, ieri, recursul procurorilor DNA împotriva hotărârii din 6 februarie a Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi ţara faţă de afaceristul craiovean Dinel Nuţu, fost Staicu, astfel că acesta a fost pus în libertate. El este judecat, împreună cu alte persoane, pentru fraudarea Transgaz Mediaş cu peste 11 milioane de euro, următorul termen, pe fond, fiind stabilit pe 6 martie a.c.

Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, instanţa de fond în dosarul fraudării Transgaz Mediaş, a decis, la termenul de pe 6 februarie a.c., înlocuirea arestării preventive a lui Dinel Nuţu fost Staicu cu măsura obligării de a nu părăsi ţara. Procurorii DNA au formulat recurs, care s-a judecat, ieri, la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a respins ca nefondat recursul procurorilor, astfel că a fost menţinută decizia Judecătoriei, Dinel fiind eliberat. Instanţa a stabilit însă o serie de obligaţii în sarcina inculpatului. Astfel, „Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată de câte ori este chemat; b) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului stabilit de acesta şi ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; e) să nu se apropie de celelalte părţi, de experţii desemnaţi de instanţă sau martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect”, a stabilit Judecătoria Sectorului 2, în 6 februarie. Instanţa a desemnat Poliţia Sectorului 2 Bucureşti pentru a supraveghea îndeplinirea obligaţiilor de mai sus.

Fostul preşedinte al Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Oltenia, Dinel (Staicu) Nuţu, a fost trimis în judecată, în noiembrie 2007, de Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar privind fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro. Alături de el, în acelaşi dosar, sunt judecaţi Aurel Gabriel Coconea – fost director general al SNTGN Transgaz SA Mediaş, Cornel Teodor Volintiru – fost director general al SC Sironex SA Craiova, Carmen Ioana Popescu şi Vlad Rebega – foşti directori generali, respectiv, economic al SC BDJ SA Craiova, Vasile Banciu – fost director general adjunct al SC Asigurarea Naţională Română SA, Adrian Georgel Bogza – fost administrator al SC Delta Telecom SA, precum şi Iulian şi Tudorică Siclitaru. Anchetatorii au stabilit că, în perioada august 2000 – iulie 2001, Aurel Coconea ar fi încheiat ilegal 14 convenţii de plăţi cu cinci societăţi cu capital integral de stat, prin care ar fi interpus în circuitul financiar dintre societăţile de stat transportatoare, distribuitoare şi respectiv beneficiare de gaze naturale patru firme private controlate de Dinel Staicu. Cele patru firme sunt SC BDJ SA Craiova, SC Padogaz SA Bucureşti, SC Sironex SA Craiova şi SC Dumimpex SM SRL Bucureşti.

Procesul continuă pe fond, următorul termen de judecată fiind stabilit pe 6 martie a.c.

1 COMENTARIU

  1. Sa vedenm, daca si aici, primim…”LIBER” , la
    anunturi deosebit de intersante , nu numai pentru CRAIOVENi, dar si pentru…EI, alesii nostri!Joi, la ora 10, in saal de sedinte a Priamariei craiova, e sedinta de Consiliu , intrarea este absolut LIBERA, pri fata ori prin spate, oricine doreste,poate intra si sta linistit fara sa tulbure sedinta, sa asiste

Comments are closed.