Open Australia: Djokovic şi-a recunoscut „erorile”, în comportamentul său după testul pozitiv

0
79

Pentru prima dată de la intrarea în Australia, urmată de câteva zile de detenţie, într-un hotel pentru imigranţi, după anularea vizei, Novak Djokovic s-a exprimat astăzi pe contul Instagram, printr-un lung comunicat. Numărul unu mondial a admis două erori, demontând „falsele informaţii” privind activităţile sale după testul Covid pozitiv.

Declaraţia publică a fost făcută la două zile după ce decizia de anulare a vizei lui Djokovic a fost infirmată de Justiţie, iar tenismenul a fost eliberat dintr-un hotel pentru imigranţi din Melbourne, potrivit ABCNews.

În pledoariile depuse în instanţă, avocaţii lui Djokovic au declarat că acesta a primit o scutire medicală de la Tennis Australia înainte de sosirea sa în ţară. Cheia pentru scutirea sa a fost o infecţie COVID-19 pozitivă la 16 decembrie, dar Djokovic a fost fotografiat la evenimente publice din zilele următoare.

În declaraţia lui Djokovic de pe Instagram, el a spus că nu ştia că este pozitiv atunci când a întreprins apariţii publice pe 17 decembrie, testul rapid antigen fiind negativ, dar a aflat că este pozitiv înainte de interviul de pe 18 decembrie, pentru titlul de campion pe 2021.

„M-am simţit obligat să merg mai departe şi să realizez interviul cu jurnaliştii L’Equipe, deoarece nu am vrut să îi dezamăgesc, dar m-am asigurat că m-am distanţat social şi am purtat o mască, cu excepţia momentelor în care mi se făcea o fotografie”, a spus el.

„Deşi am mers acasă după interviu pentru a mă izola pentru perioada necesară, la reflecţie, aceasta a fost o eroare de judecată şi accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament”.

Documentele publicate ca parte a procedurilor judiciare la începutul acestei săptămâni au arătat că Djokovic a declarat că nu a călătorit în ultimele două săptămâni, dar existau dovezi că se deplasase în Spania, în apropierea Anului Nou.

În declaraţia de astăzi, el a spus că agentul său a făcut o „greşeală administrativă” cu declaraţia. „A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu a fost ceva deliberat”, a spus Djokovic.

„Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală şi uneori pot apărea aceste greşeli. Astăzi, echipa mea a furnizat informaţii suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune”.

Între timp, este puţin probabil ca o decizie cu privire la anularea vizei lui Djokovic să fie luată astăzi. Biroul ministrului imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că a primit documente suplimentare care au schimbat timpul care ar putea dura până la luarea unei decizii.

Djokovic şi-a declarat intenţia de a participa la Australian Open, iar presiunea a crescut pentru ca ministrul să ia o decizie înainte de începerea turneului, pe 17 ianuarie, la care Djokovic este cap de serie. Ana Brnovic, premierul Serbiei, a anunţat că nu este nici optimistă nici pesimistă, pe chestiunea compatriotului său Novak Djokovic în Australia, dar speră ca decizia finală să-l avantajeze.