Băluţă: “Nici nu vreau să mă gândesc la atmosfera care va fi la meciul cu Dinamo!”

0
171

Universitatea Craiova va disputa două derby-uri cu Dinamo în decurs de o lună, primul în deplasare, în campionat, iar al doilea pe „Ion Oblemenco”, în sferturile Cupei României

Ca şi în sezonul trecut, Universitatea Craiova şi Dinamo se întâlnesc în sferturile de finală ale Cupei României, aşa stabilind sorţii la tragerea de ieri, de la Casa Fotbalului. În urmă cu un an, tot oltenii au fost gazde, la Severin, şi s-au calificat în urma loviturilor de departajare, după un meci dramatic, penalty-ul decisiv fiind transformat de Andrei Ivan. De această dată, derby-ul se va juca pe noul “Ion Oblemenco”, şi se anunţă de pe acum un meci cu “casa închisă”.  Căpitanul Universităţii Craiova, Alex Băluţă, este bucuros că va juca împotriva lui Dinamo în Cupa României, datorită atmosferei care se preconizează pe arena din Bănie. Băluţă a fost eliminat în minutul 63 al meciului din Cupă de anul trecut şi va lipsi şi în derby-ul din campionat, primul meci oficial din 2018, fiind suspendat. “Sunt sigur că va fi un meci foarte frumos, sunt foarte fericit că am picat cu Dinamo. Nici nu vreau să mă gândesc la atmosfera care va fi pe stadion şi noi trebuie să ne ridicăm la înălţimea suporterilor. Stadionul va fi plin, ne vor împinge spre o calificare, aşa cum a fost şi anul trecut, la Severin” spune decarul oltean, care a fost la un pas de a fi suspendat, după ce a dat tonul galeriei oltene la scandări anti-Dinamo, la finalul unui meci disputat anul trecut, pe Arena Naţională.

Şi croatul Renato Kelic, care a fost pe teren şi a transformat una dintre loviturile de departajare acum un an, în duelul de la Severin, speră într-o reeditare a acelui succes, la finalul căruia terenul de la Severin a fost invadat de suporterii alb-albaştri. „Şi în sezonul trecut am jucat cu ei şi a fost stadionul plin, atunci a fost un meci teribil, tensionat, cum cred că va fi şi acum şi sper să câştigăm, la fel ca la Severin. Este un avantaj mare că jucăm acasă, cu suporterii alături, cu stadionul plin” a declarat stoperul Craiovei.

Antrenorul Devis Mangia este convins şi el că va fi un meci deosebit: „Meciul cu Dinamo din sferturile Cupei va fi cu siguranţă unul frumos, un meci important pentru noi, atât prin prisma adversarului, dar şi pentru că ne dorim să ne calificăm mai departe în această competiţie. Mă bucur foarte mult că jucăm acasă în faţa suporterilor noştri care cu siguranţă vor face o atmosferă foarte frumoasă.”

De când a revenit în Liga I, Universitatea Craiova nu a jucat cu Dinamo pe „Ion Oblemenco”. S-au jucat două partide pe „Extensiv”: 0-0 şi 3-0, şi alte 3 meciuri la Severin: 2-1, 0-0 şi acel 6-5 din Cupă.

Dinmoviştii, siguri că vor câştiga în faţa a 30.000 de olteni

Secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu a declarat, după tragerea la sorţi, că elevii lui Miriuţă vor câştiga în faţa a 30.000 de olteni şi vor ajunge sigur în ultimul act al competiţiei. „E un meci mai dificil, dar ne vom bucura să câştigăm în faţa a 30.000 de olteni. Cred că toţi adversarii sunt dificili în faza aceasta a Cupei României şi jocurile anterioare au demonstrat-o. Mergem încrezători, Cupa este un obiectiv în acest sezon şi vrem să ne calificăm. Bineînţeles că putem să trecem de Craiova, de ce nu? Uitaţi-vă la meciurile anterioare, în afară de cel din Cupa României de anul trecut, au fost echilibrate. Sigur, au un avantaj că joacă acasă, în faţa propriilor suporteri, dar nu cred că sunt favoriţi. Ale meciuri cu ei sunt importante. Şi acesta, şi cel din campionat. O vom lua pas cu pas şi vrem să câştigăm primul meci, din campionat. Ca să ne atingem obiectivele din acest sezon trebuie să jucăm indiferent de calendar, nu văd o problemă că a intervenit acest meci de cupă în calendar. Că era Gaz Metan Mediaş sau Craiova, meciul ar fi avut aceeaşi încărcătură” a spus Bălănescu. Partida din sferturile de finală ale Cupei României, dintre Universitatea Craiova şi Dinamo, se va juca pe 27 sau 28 februarie sau pe 1 martie. Cele două rivale se vor întâlni şi la începutul lunii februarie, în etapa a 23-a a Ligii I, în Capitală. Celelalte meciuri din  sferturile de finală ale Cupei României: FC Hermannstadt – FCSB, Gaz Metan Mediaş – Astra Giurgiu, FC Botoşani – CSMP Iaşi.