Trotuarele din centrul Craiovei, curăţate la lopată

0
241

Salubritatea a scos, ieri, la lopată, echipele de muncitori pentru a curăţa trotuarele care au rămas prinse sub zăpadă. În operaţiunea „trotuarul” au fost implicaţi 400 de angajaţi ai Salubrităţii, dar şi ai celorlalte regii şi servicii din subordinea municipalităţii.

zapada (6)Salubritatea a continuat, ieri, să deszăpezească trotuarele care au fost prinse, din nou, sub un strat de zăpadă, după ninsoarea din timpul nopţii. Înarmaţi cu lopeţi, începând cu ora 7.00, peste 400 de lucrători din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, Companiei de Apă Oltenia, RAT SRL şi Termo Craiova SRL au fost mobilizaţi să îndepărteze zăpada depusă pe căile destinate pietonilor. Potrivit reprezentanţilor SC Salubritate, prioritare au fost trotuarele către staţiile mijloacelor de transport în comun, precum şi căile de acces către instituţii publice, spitale şi unităţi de învăţământ.

”Acţiunea de îndepărtare a zăpezii de pe carosabil beneficiază, începând din această dimineaţă, şi de sprijinul Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, în scopul facilitării accesului utilajelor pe străzile unde au fost identificate maşini parcate neregulamentar şi atenţionării şoferilor care îşi deszăpezesc maşinile să depoziteze zăpada doar pe spaţiile verzi şi, acolo unde acest lucru nu este posibil, la marginea trotuarelor, fără a împiedica circulaţia pietonală”, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

38 de utilaje au fost scoase la deszăpezire

zapadaPotrivit reprezentanţilor Salubrităţii, care coordonează activitatea de deszăpezire a oraşului, acţiunea de îndepărtare a zăpezii a fost demarată din noaptea de marţi spre miercuri, de la ora 1.00.  „În primele ore ale operaţiunii, 35 de utilaje au intervenit pentru menţinerea în stare de funcţiune a arterelor şi străzilor secundare din cartierele Craiovei. 7 ATV-uri cu lamă aflate în dotarea SC Salubritate Craiova SRL au acţionat pentru îndepărtarea zăpezii depuse pe trotuare, esplanade, căi de acces înguste şi în Centrul istoric al Craiovei”, a precizat directorul Salubrităţii.

Ulterior, pe fondul ninsorii abundente, numărul utilajelor care au interveni a fost mărit la 38.  Aproape 250 tone de material antiderapant (sare industrială şi nisip în amestec, clorură de calciu) au fost împrăştiate pe carosabil pentru a preveni incidentele cauzate de apariţia îngheţului.

Vântul va spulbera zăpada

zapada (7)Potrivit AMN, Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare meteo de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi polei, valabilă între 12 ianuarie, ora 4.00 – 13 ianuarie, ora 10.00, în toată ţara, vor fi intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi polei.  În intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60-70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 44-55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Din a doua parte a zilei de joi, va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi, local, în regiunile intracarpatice. spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri, în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

zapada (1)