Cei mai buni dintre olteni pleacă la FCSB

0
60

Ivan, Vătăjelu, Mateiu şi Bancu sunt cu un picior şi jumătate la echipa lui Gigi Becali, rămânând doar ca jucătorii să semneze contractele

O nouă devalizare a Ştiinţei se pune la cale zilele acestea. Surse din cadrul clubului FCSB au confirmat că negocierile pentru transferul celor mai buni jucători ai Universităţii Craiova sunt pe final. Ivan, Vătăjelu, Bancu şi Mateiu vor părăsi lotul Ştiinţei şi vor evolua sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf, suma plătită pentru ei fiind în jurul a 3,5 milioane de euro, iar pentru unii dintre ei sunt “rezervate” şi procente dintr-un ulterior transfer. Suma este aceeaşi pe care Steaua a oferit-o Astrei pentru Budescu, Alibec, Enache şi Junior Morais, doar că oficialii giurgiuveni au refuzat propunerea venită din partea patronului de la FCSB.

Ivan (19 ani), Vătăjelu (22 de ani) şi Mateiu (26 de ani) au fost în anturajul echipei naţionale, iar Bancu (22 de ani) este un jucător transferat exclusiv la dorinţa lui Gigi Becali. Bancu şi Vătăjelu sunt olteni, Mateiu a fost adus acum un an şi jumătate de la FC Braşov, echipă care va primi 300.000 de euro şi în urma actualului transfer. Ivan a fost transferat acum doi ani de la Sporting Piteşti pentru 70.000 de euro, el debutând recent în naţionala mare a României, în amicalul cu Italia. Recent, ziarul catalan Sport.es a relatat despre interesul Barcelonei pentru talentatul jucător al Craiovei.

Cluburile s-au înţeles, iar aseară jucătorii îşi negociau salariile la noua echipă. După cedările în masă ale celor mai buni jucători ai Craiovei la Dinamo, pe vremea când Gigi Neţoiu şi Dinel Staicu erau patronii Craiovei, se poate vorbi de o nouă devalizare a lotului Ştiinţei, efectele urmând a fi teribile, în special din cauza interdicţiei de a efectua transferuri.

24 plecară în Antalya…se mai întorc 20?

Lotul Craiovei a efectuat ieri dimineaţă ultimul antrenament în Bănie înaintea plecării în Antalya. Alb-albaştrii s-au pregătit tot pe terenul sintetic de la baza sportivă „Popeci”. Cu 18 jucători din lotul de anul trecut şi 6 juniori de la echipa satelit, antrenorii cu valenţe de interimari, Mogoşanu şi Naicu vor demara în Antalya programul de pregătire cu caracter predominant fizic. Ieri după-amiază, delegaţia craioveană a plecat spre Bucureşti, unde a şi înnoptat, iar în dimineaţa aceasta va „zbura” spre Antalya, via Istanbul. Primul cantonament al Craiovei pe pământ turcesc se întinde pe o perioadă de zece zile (12-22 ianuarie) şi condiţia fizică, locaţia aleasă fiind hotelul „Papillon Ayscha“ din Belek.

Din lotul Craiovei fac parte 24 de jucători: Cătălin Straton, Laurenţiu Popescu, Andrei Vlad (portari), Sebastian Achim, Andrei Dumitraş, Apostol Popov, Valentin Iliev, Bogdan Vătăjelu, Kay Graca Silveira, Raul Hreniuc, Silviu Izvoranu, Cosmin Ciocoteală (fundaşi) Nicuşor Bancu, Alexandru Băluţă, Alexandru Mateiu, Hristo Zlatinski, Madson, Robert Petre (mijlocaşi) Nuno Rocha, Andrei Hergheligiu, Andrei Ivan, Simon Măzărache, Andrei Burlacu (atacanţi).

Fotbaliştii vor reveni pe 22 ianuarie în România şi vor avea liber trei zile, după care vor zbura din nou în Turcia. În intervalul 25 ianuarie – 5 februarie este programat cel de-al doilea stagiu, echipa din Bănie fiind cantonată tot la Belek, dar la hotelul „Bellis Deluxe“. În cele două cantonamente, alb-albaştrii vor susţine o serie de partide amicale: 16 ianuarie – FC Hallescher (Germania), 21 ianuarie – Vardar Skopje (Macedonia), 28 ianuarie – MTK Budapesta (Ungaria), 31 ianuarie – FC Paksi (Ungaria), 3 februarie – Slovan Bratislava (Slovacia), 4 februarie – FC Sioni Bolnisi (Georgia). Se caută adversar şi pentru data de 19 ianuarie.