Persoanele fizice care obţin venituri din silvicultură sunt obligate să completeze Registrul de evidenţă fiscală

0
114

Contribuabilii care desfăşoară activităţi independete în sistem real vor avea obligaţia de a completa Registrul de evidenţă fiscală în vederea determinării venitului net anual, în loc de registrul jurnal de încasări şi plăţi şi registrul-inventar. Contribuabilii care desfăşoară activităţi independete pe bază de norme de venit vor avea de asemenea obligaţia completării Registrului de evidenţă fiscală, dar doar pentru partea de venituri. Contribuabilii care realizează venituri din închirierea camerelor în scop turistic, în cazul în care au optat pentru determinarea venitului în sistem real, au de asemenea obligaţia completării Registrului de evidenţă fiscală.

„Mai sunt obligate să completeze Registrul persoanele fizice care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură, precum şi cei care obţin venituri din agricultură pentru care nu au fost stabilite norme de venit”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor Publice.

Nu sunt obligate să completeze Registrul de evidenţă fiscală persoanele care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi determină venitul net pe baza cotei forfetare de cheltuieli, persoanele fizice care obţin venituri din închirierea camerelor în scop turistic determinate pe baza normei anuale de venit, persoanele fizice care obţin venituri din activităţi agricole determinate pe baza normei anuale de venit, persoanele fizice care obţin venituri din alte surse.