Ne așteaptă o săptămână de iarnă… cu soare!

0
131

După zilele geroase de până acum, craiovenii vor avea parte de o săptămână cu soare. Meteorologii vin cu vești bune și spun că fiecare zi a săptămânii va fi caldă pentru această perioadă a anului, fiind așteptate temperaturi de până la 7 grade Celsius. Iarna se va resimți din plin pe timpul nopților, când vremea se va răci destul de mult.

După gerul din preajma sărbătorilor de Bobotează, meteorologii spun că vin câteva zile frumoase, în care craiovenii se vor bucura, în primul rând, de soare. De altfel, cam toată săptămâna va fi una călduroasă, temperaturile urcând cu câte un grad în fiecare zi. Cerul s-ar putea să fie noros și să cadă precipitații slabe, dar care nu se vor transforma în lapoviță sau ninsoare, pentru că vremea va fi într-un proces continuu de încălzire, deși unul slab. Nici sfârșitul de săptămână nu va fi unul friguros, ci unul care va aminti puțin de zilele blânde de primăvară. Cu toate acestea, iarna nu se dă bătută de pe-acum, temperaturile din timpul nopților coborând sub zero grade.

Un început de săptămână călduros

Meteorologii anunță pentru astăzi o vreme frumoasă, care va începe de la 3 grade Celsius, cât se va înregistra în timpul dimineții, și va ajunge pe zi la 6 grade Celsius. Noaptea  de luni spre marți va fi ceață, vântul va bate slab dinspre partea de sud, iar minima din timpul nopții va ajunge la minus 5 grade Celsius. În ziua de marți, cerul va fi mai mult noros, iar temperatura va porni de la valoarea de 4 grade Celsius și va ajunge, pe zi, la o maximă de 7 grade Celsius. Ca și în noaptea de luni spre marți, în cea de marți spre miercuri temperatura va scădea până la valoarea de minus 6 grade Celsius.

Miercuri și joi, temperaturi de până la 7 grade Celsius

Miercuri va fi o zi cu un soare strălucitor la Craiova. Meteorologii spun că este posibil ca, pe timpul zilei, să cadă precipitații slabe, dar temperatura nu va scădea, ba, din contră, se va menține la valoarea de 7 grade Celsius. În schimb, minima nopții de miercuri spre joi va fi de minus 2 grade Celsius. Vremea se va menține la fel și pentru ziua de joi. Meteorologii anunță că este posibil să fie ploaie, dar cu toate acestea temperaturile să urce de la o valoare de minus 3 grade Celsius, cât se va înregistra în timpul dimineții, și până la 7 grade Celsius. Și temperatura din timpul nopții se va încălzi cu câteva grade, astfel că în noaptea de joi spre vineri temperatura nu va coborî mai jos de minus 1 grad Celsius.

Și week-end-ul va fi cu soare

Atât vineri, cât și în cele două zile de sfârșit de săptămână, vom avea parte de o vreme caldă. Meteorologii spun că, în timpul zilelor, este posibil să cadă ploi slabe, dar fără a se transforma în lapoviță și asta deoarece temperaturile vor fi, în continuare, ridicate pentru această perioadă a anului. Astfel, vineri, pe 16 ianuarie, temperatura va urca până la valoarea de 6 grade Celsius, iar noaptea, în Craiova, va scădea până la valoarea de minus un grad Celsius. În timpul zilei de sâmbătă vor fi 7 grade Celsius. De duminică, vremea va începe să se răcească ușor, astfel că, pe timpul zilei specialiștii se așteaptă la o maximă de 5 grade Celsius, cu un cer noros. Minima din timpul nopții va fi de minus 3 grade Celsius.