Începe selecţia pentru studenţii care doresc să lucreze în Germania

0
126

Începând de astăzi, studenţii din România care vor să obţină un job pe durata vacanţei în Germania pot să-şi depună dosarele şi să susţină testul de limbă. Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană vor avea loc în perioada 12 ianuarie 2015 – 6 februarie 2015, în intervalul luni – joi, orele 9.00 – 15.30, şi vineri, între orele 9.00 și 13.00, la sediul Agenţiei din strada „Spătaru Preda” nr.12, corp clădire A, parter, sector 5, București.

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti anunţă organizarea selecţiei pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară – minimum două luni. Cei care ar fi tentaţi de un astfel de loc de muncă trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani şi să fie studenţi sau masteranzi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la cursuri de zi. De asemenea, să aibă cunoștinţe bune şi foarte bune de limbă germană (cel puţin 3 ani de studiu). Tinerii trebuie să depună la dosar o copie după actul de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); opţional,copie paşaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni).

Recomandare de la unul din profesorii de la facultate

De asemenea, dosarul trebuie să mai cuprindă fişa de solicitare – Bewerbung 2015 – completată în două exemplare la calculator şi semnată (formularul tipizat se regăseşte pe site-ul A.M.O.F.M. București, www.bucuresti.anofm.ro, rubrica Actualizări în site). De la facultate studenţii trebuie să solicite o adeverinţă în care să se specifice anul de studii şi ce tip de studii urmează. „Adeverinţa de la facultate (formularul tipizat, precum şi instrucțiunile de completare sunt postate pe site-ul A.M.O.F.M. București, www.bucuresti.anofm.ro, secțiunea Actualizări în site”, se precizează într-un comunicat de presă al AJOFM Dolj. Studenţii care învaţă la o facultate particulară mai trebuie să ataşeze şi dovada acreditarii.

Pentru a fi dosarul complet, tinerii trebuie să facă rost de copie a foii matricole (cu excepţia studenţilor din anul I de studiu). Este necesară şi o recomandare de la unul din profesorii de la facultate. Conducătorii auto au un avantaj, dar trebuie să facă dovada acestui act prin depunerea unei copii xerox după carnetul de conducere. Şi, bineînţeles, trei fotografii.