Dezbatere pe Legea Sănătăţii la Direcţia de Sănătate Publică

0
129

Direcţia de Sănătate Publică Dolj va organiza în următoarea perioadă dezbateri şi va transmite Ministerului Sănătăţii propuneri cu privire la proiectul Legii de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a solicitat, săptămâna aceasta, în cadrul unei videoconferinţe, reprezentanţilor tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară să se implice în dezbaterea noilor propuneri legislative.

La întâlnire, ministrul Sănătăţii, împreună cu dr. Cristian Vlădescu, directorul Şcolii Naţionale de Management Sanitar, şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai ministerului au prezentat modificările pe care proiectul de act normativ le va aduce în sistemul sanitar, dar şi priorităţile Ministerului Sănătăţii în acest an.

Până pe 13 ianuarie a.c. la consultări sunt aşteptaţi şi reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Dentişti din România, Colegiului Farmaciştilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali şi reprezentanţii Moaşelor din România şi ai Asociaţiei Spitalelor. Ministerul Sănătăţii a început, pe 5 ianuarie a.c., seria de consultări şi discuţii pe tema proiectului de Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar. Primele discuţii au fost realizate cu reprezentanţii Academiei de Ştiinţe Medicale din România.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România se află în dezbatere publică încă de la sfârşitul anului trecut, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, şi aduce o serie de modificări majore. Printre acestea se numără apariţia unor case de asigurări de sănătate private şi posibilitatea ca spitalele să se organizeze ca unităţi cu statut de fundaţie sau chiar de societate comercială.