Izabela Tiberiade, tânăra de etnie romă care vrea să ajungă la ONU: „Școala, singura soluție pentru a evita radicalizarea”

0
495

Izabela Tiberiade provine dintr-o familie tradiţională de romi din Craiova. Tânăra a spart tiparele şi a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă să-şi depăşească condiţia socială. S-a dus la un liceu de top din Craiova, apoi a studiat Dreptul la Malmo, în Suedia, iar în prezent, este asistent la Universitatea din Barcelona, Spania. Tinerei nu i-a fost uşor şi spune că singurul sprijin pe care l-a avut în tot parcursul său educaţional, a venit din partea tatălui său, Romeo Tiberiade, care în urmă cu câţiva ani a absolvit și el Facultatea de Drept din Craiova. El este şi preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Dolj.

Educaţia este primul pas către integrare şi trăire într-o societate normală. Ea înseamnă un comportament bun al omului în societate, civilizaţie. Bătrânii spuneau că „dacă ai carte, ai parte” şi aveau dreptate. Educaţia nu se face într-o seară, ci trebuie să se lucreze cu părinţii, fiindcă ei îi îndrumă pe copii”, ne-a spus Romeo Tiberiade, chiar în ziua în care devenea bunic pentru a 14-a oară. Ultimul nepot e de la fiul său stabilit cu mulţi ani în urmă în SUA.

Citiți mai multe pe

Izabela Tiberiade, tânăra de etnie romă care vrea să ajungă la ONU: „Școala, singura soluție pentru a evita radicalizarea”