La IPJ Dolj, s-a dat starul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe – „Hoţii îţi invadează intimitatea”

0
626

Ieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc o conferinţă de presă, pentru lansarea campaniei „Hoţii îţi invadează intimitatea”, iniţiată în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române şi „Feroneria Prod” S.A. Arad. Campania are ca scop conştientizarea privind rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe. Programul se desfăşoară în perioada decembrie 2019 – februarie 2020.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de poliţia doljeană, în cadrul fiecărui demers promovându-se informaţiile reducerii gradului de vulnerabilitate. „Conceptul creativ al iniţiativei din acest an constă în folosirea, prin intermediul unor ochelari, a unei tehnologii de actualitate, care expune beneficiarii la o experienţă cât mai reală, astfel încât utilizatorul poate să asiste la o secvenţă de furt dintr-o locuinţă.

Astfel, cetăţenii se pot transpune, ca martori, la o asemenea faptă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune a infractorilor”, a precizat comisar – şef Laurenţiu Dumitrescu, inspector – şef al IPJ Dolj. Acesta a mai spus că, faţă de anul trecut, infracţionalitatea de acest gen, în Dolj, a scăzut cu 12%, iar, în mediul urban, cu 23%, după aplicarea unor programe de prevenire, constând în prezentarea unor măsuri de prevenire şi combatere a acestui gen de infracţiuni.

Prezentă la întâlnire, Nadia Gîrgel, comisar în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Organizate, din cadrul IPJ Dolj, a menţionat: „Pe toată perioada derulării proiectului, vom merge în spaţii comerciale, asociaţii de proprietari, unităţi şcolare, unde vom avea întâlniri cu cetăţenii, expunându-le pericolele la care se pot expune, iar, cei care doresc, îşi pot pune ochelarii amintiţi, prin care pot vizualiza un filmuleţ cu modul de operare a hoţilor”.

La rândul său, Sever Perieţeanu, reprezentant al „Feroneria Prod” a specificat: „Ne-am implicat în acest parteneriat cu Poliţia Română deoarece şi noi, având în vedere vechimea noastră de aproape un secol în ceea ce priveşte asigurarea locuinţelor împotriva furturilor, ne preocupăm constant în reducerea acestui fenomen. Prin ceea ce facem, punem la dispoziţia publicului numai produse de înaltă calitate, certificate internaţional, de la yale până la închizători de uşi ultraperformante. Este un parteneriat extraordinar, prin care se poate diminua foarte mult fenomenul spargerii de locuinţe”.