Clariant şi GETEC au câştigat premiul pentru Eficienţă Energetică

0
3000

Clariant şi GETEC, în calitate de parteneri de proiect, au câştigat premiul pentru Eficienţă Energetică, acordat de Agenţia Germană pentru Energie (dena), la categoria „Concepte pentru creşterea eficienţei energetice”, în cadrul conferinţei de anul acesta de la Berlin.

           Thomas Wagner, CEO-ul Grupului GETEC, a prezentat conceptul, în numele tuturor partenerilor care au participat în acest proiect, celor aproximativ 500 de decidenţi din mediul politic şi de afaceri. Spre deosebire de celelalte trei categorii premiate, votul a fost acordat de către de public, prin intermediul telefonului mobil.

Premiul a fost acordat pentru soluţia de eficienţă energetică pentru proiectul comun, Clariant – GETEC, din localitatea Podari, judeţul Dolj, unde compania Clariant construieşte o fabrică de producţie a bioetanolui la scară comercială. Utilizând tehnologia sunliquid®, bioetanolul este produs din reziduuri agricole, cum ar fi paiele de grâu. GETEC foloseşte lignina, reziduul rezultat din producţia bioetanolului, pentru a genera energie, aprovizionând astfel întregul proces de producţie al fabricii Clariant cu căldură şi electricitate – într-un mod sustenabil, eficient şi inovator. “Proiectul nostru din Podari este unul de anvergură pentru întreaga companie. Suntem mândri să construim o fabrică de etanol celulozic la cel mai înalt nivel, stabilind noi standarde cu privire la emisiile de CO2. Alături de GETEC, vom realiza o instalaţie de alimentare cu abur şi energie electrică, neutră din punctul de vedere al CO2-ului rezultat,” a declarat Dr. Markus Rarbach, Director al Diviziei de Biocarburanţi şi Produse Derivate la Clariant.

 

Thomas Wagner, CEO –ul Grupului GETEC.

“Proiectul nostru comun este unul prin care deşeurile sunt tranformate în produse cu valoare adăugată – un exemplu perfect de Waste2Value.Tehnologia de mâine în domeniul aplicaţiilor poate fi folosită chiar acum. Misiunea noastră este de a îi sprijini pe clienţii noştri, precum compania Clariant, în drumul lor spre producţia cu impact zero, asupra mediului. Suntem încântaţi că am primit acest premiu şi de oportunitatea de a aduce acest proiect şi soluţiile oferite de noi, în atenţia publicului”