CM de handbal – România, eliminată

0
310

Naţionala feminină de handbal a României a fost eliminată în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Germania, după ce a fost învinsă de Cehia cu 28-27 (14-17), la Leipzig, după un gol primit în ultima secundă de joc. România a condus preţ de 55 de minute, dar a greşit pe final. Au fost erori individuale, a greşit şi spaniolul Ambros Martin, care a cerut time-out şi le-a scos din ritm pe jucătoare în momentul în care conduceau, au greşit şi arbitrii, care au dictat nu mai puţin de 11 eliminări pentru tricolore, faţă de numai 3 în echipa Cehiei. Nici portarii Dedu şi Dumanska nu au prins o zi bună. Neagu a jucat aproape singură, dar nici ea nu a mai avut inspiraţie pe final.

Au jucat pentru România: Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Szucs, Geiger 3, Buceschi 3, Neagu 13, Laslo, A.M. Popa, Ardean Elisei 1, Florianu, Pintea 2, Berbece, Tomescu, Tătar, Dragut 2.

Alte rezultate din optimi: Rusia – Coreea de Sud 36-35, după prelungiri, Norvegia – Spania 31-23, Olanda – Japonia 26-24, după prelungiri.