Ginerele vicepreşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu Siseşti – Mihai Nicolescu – căutat prin Interpol!

2
392

Despre ex-parlamentarul de Dolj, Mihai Nicolescu, timp de 2 mandate (1997-2004), membru al Comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, se ştiu puţine lucruri, mai ales că s-a aciuit, pe la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gh. Ionescu Siseşti, unde a acces până la funcţia de vicepreşedinte… pe şest, pândind momentul saltului înainte. Specialist de duzină în agricultură, cu un CV confecţionat, Mihai Nicolescu, a condus o vreme SCDA Şimnic, cu rezultate catastrofale, asfixiind-o în datorii şi pierderi imense potrivit bilanţurilor contabile. Oricând consultabile. Din acea vreme datează un raport al Camerei de Conturi Dolj, care atestă relaţiile lucrative ale SCDA Şimnic, cu firmele numitului Marius Adrian Berceanu, ginerele său, în prezent urmărit de Interpol, pentru constituirea şi aderarea la grup infracţional, fraudă, fals şi uz de fals, folosirea de documente şi înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Fotografiile lui Marius Adrian Berceanu, se găsesc pe site-ul Interpol. Chiar dacă la nivel declarativ, relaţiile de familie ale lui Mihai Nicolescu, cu numitul Marius Adrian Berceanu, sunt îngheţate, în realitate lucrurile nu stau chiar aşa, şi există dovezi concrete. Potrivit unei fişe contabile, din contabilitatea SCDA Şimnic, în toamna anului 2010, Mihai Nicolescu a intervenit personal, de la înălţimea funcţiei pe care o avea la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, la SCDA Şimnic, pentru livrarea a 30 tone de grâu de sămânţă, “cuscrului” său, din Boureni, producător agricol, livrarea făcându-se în cursul lunii octombrie a aceluiaşi an. Om de aleasă ţinută morală, acesta din urmă, nu a mai efectuat plata grâului de sămânţă nici astăzi, deşi între timp, pe cale judecătorească, a fost obligat să se conformeze unui angajament comercial. Mihai Nicolescu, cu viclenie şi multă abilitate încearcă, de la o vreme, fără a fi legitimat de competenţă autentică, dimpotrivă, să acceadă la o funcţie mai importantă în structura Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gh. Ionescu Siseşti, date fiind ambiguităţile, ce persistă şi pe aici. Un grup de ziarişti de investigaţie, îi analizează lucrarea de doctorat, pe care o bănuiesc deja tuşată de plagiat. Sunt şi alte interese în joc, la care se vor face referiri în perioada imediat următoare.

M.ALEXANDRU

2 COMENTARII

  1. Bun articolul. Îl ştiu pe tov. Nicolescu. E din generaţia mea. Autorul uită să spună şi despre calităţile sale, bunăoară infatuarea deosebită cu care este înzestrat. Sper ca investigaţiile să aibă efect.

Comments are closed.