Discuţii aprinse pe marginea  ședinței extraordinare a Consiliului Local : Primarul în funcţie şi cel ales dau replica

0
220

La scurt timp după ce consilierii locali PNL și USR PLUS, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, au anunţat printr-un comunicat de presă convocarea unei  ședințe extraordinare a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10:00, “cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local”, au apărut şi poziţiile primarului ales, precum şi  al  edilului în funcţie. Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, scrie pe pagina sa de facebook, că astăzi a participat la sediul Guvernului României, la o discuție cu premierul Ludovic Orban despre rectificarea bugetară care va avea loc săptămâna viitoare, redeschiderea piețelor și alte subiecte arzătoare şi recomandă consilierilor locali să participe vineri, 13 noiembrie a.c, la ședința care va avea loc pentru validarea mandatelor celor șase consilieri supleanți . “Deși nu am depus încă jurământul ca primar, prin grija unor interpuși ai politicienilor locali, astăzi, am participat la sediul Guvernului României, la o discuție cu premierul Ludovic Orban despre rectificarea bugetară care va avea loc săptămâna viitoare, redeschiderea piețelor și alte subiecte arzătoare. Sper ca toți consilierii locali să participe vineri la ședința care va avea loc pentru validarea mandatelor celor șase consilieri supleanți care nu au depus încă jurământul și a primarului nou ales și să fie infirmată informația ca USR și PNL vor boicota această ședință pentru care abia azi, dupa ora 14, se poate face convocarea. Avem multă treabă și nu mai vreau să pierdem nici măcar o zi!”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, primarul în funcţie, Mihail Genoiu, candidat pe liste Senatului, atrage atenţia celor din opoziţie că “o administrație se conduce după lege, nu după ureche și nici din sedii de partid. Convocarea Consiliului Local pentru depunerea jurămintelor consilierilor locali supleanți nu se poate face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor de către Judecătoria Craiova. Acest lucru se va întâmpla astăzi la ora 14:00, motiv pentru care, la ora 14:01, voi face convocarea ședinței extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova, respectând prevederile articolului 134, aliniatul 4 din Codul Administrativ. Orice altă încercare de a convoca o ședință a Consiliului Local înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanți de către Judecătoria Craiova este în afara legii”.
Mai mult, Mihail Genoiu spune că a luat la cunoștință că unul dintre consilierii locali se află în izolare la domiciliu. “Un auto-propus lider al majorității consilierilor a solicitat votul cu urna mobilă pentru alegerea viceprimarilor, lucru cu care suntem de acord și pe care i l-am și comunicat. Dorința mea este de a avea cât mai rapid Primar, un Consiliu Local complet și Viceprimari în funcție, motiv pentru care voi convoca ședința Consiliului Local de îndată pentru vineri, 13 noiembrie, la ora 10, și invit toți consilierii locali să fie prezenți pentru a da legitimitate cât mai urgent conducerii orașului alese în mod democratic”, mai scrie Mihail Genoiu pe pe pagina sa de facebook.