Teatrul „Colibri” deschide Stagiunea „Colibri. ACTul 3”

0
95

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” și Teatrul ACT București continuă parteneriatul început în 2014, cu o nouă stagiune: „Colibri.ACTul 3”, în acest an când Teatrul ACT București aniversează două decenii de existență.

Joi, 29 noiembrie 2018, la ora 19.00, Ana Ularu și Radu Iacoban vor putea fi văzuți în spectacolul „Constelații”, de Nick Payne, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan. Spectacolul este o producție Teatrul ACT – 20 de ani și a fost inclus anul acesta în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru. Radu Iacoban, cunoscut ca actor, regizor, dramaturg, se regăsește deopotrivă în teatru și film unde a colaborat cu regizori ca Andrei Creţulescu, Cristian Mungiu, Ana Lungu. Pe lângă rolurile din teatrul și filmul românesc, actrița Ana Ularu este cunoscută și apreciată pentru rolurile jucate în producții din cinematografia mondială, alături de mari actori precum Keanu Reeves, Tom Hanks, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Jeremy Irons. De asemenea, Ana Ularu joacă rolul Vrăjitoarei cea Rea din Vest în serialul NBC „Emerald City“, inspirat de povestea „Vrăjitorul din Oz“.

Următorul spectacol al stagiunii i„Colibri. ACTul 3”, „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii” de Marin Preda, programat joi, 13 decembrie 2018, ora 19:00, readuce pe scena Teatrului „Colibri” o distribuție de excepție, actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Dabija, coloana sonoră de Ovidiu Păcurar, iar muzica de Răzvan Mirică. Spectacolul reconfirmă succesul la public al producțiilor ACT și dorința acestuia de a vedea creații teatrale formidabile.

Cele două spectacole nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta sub 16 ani! Preț bilet: 20 lei. Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului „Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00 și 16.00 – 19.00, iar duminica, în intervalul 10.00 – 13.00.

***

Parteneriatul Teatrului „Colibri” din Craiova cu Teatrul ACT din București a început la finele anului 2014, sub genericul „Colibri într-un ACT”, primul spectacol fiind „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija.  În tot acest timp, spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, „Colibri” fiind singurul din țară cu microstagiune constantă a instituției bucureștene, datorată apetenței publicului craiovean pentru acest gen de spectacole, lucru remarcat, spre exemplu, la „Absolut!”, care s-a jucat pentru a treia oară cu sala plină.