Mecanicul auto acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos rămâne după gratii

0
378

Judecătorii craioveni au menţinut arestarea preventivă a mecanicului auto de 39 de ani, din comuna doljeană Pleniţa, angajat la un service din Craiova, trimis în judecată pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt. Hotărârea a rămas definitivă miercuri, la Curtea de Apel Craiova, iar săptămâna viitoare este primul termen al procesului, pe fond. Bărbatul, care a sustras cardul unui angajat de pe un microbuz de transport persoane şi, prin mai multe retrageri, l-a „uşurat” de 15.000 lei, a ajuns după gratii în luna mai a.c.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanul Valentin Ghiţă a reclamat că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 lei. Bărbatul, angajat ca şofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, le-a povestit anchetatorilor că, în luna februarie, şi-a dus microbuzul pentru verificări şi reparaţii la un service din Craiova, cu care firma avea contract. Pentru că nu trebuia să dureze foarte mult, bărbatul şi-a lăsat borseta personală, în care avea documente, dar şi carduri bancare, în maşină. După ce s-a încheiat reparaţia, bărbatul a plecat, fără să mai verifice dacă are toate documentele, borseta fiind la locul ei. Târziu şi-a dat seama că îi lipseşte un card, la care avea ataşat şi bileţelul cu PIN-ul, şi a reclamat furtul. A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul faptei, respectiv mecanicul auto, Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Pleniţa. În cursul zilei de luni, 15 mai a.c., bărbatul a fost ridicat, dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat de procurorul de caz, care l-a reţinut ulterior pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. Pe 16 mai a.c., Valentin Nicolae a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile.

Pe 7 iunie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Valentin Nicolae a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, intrând în camera preliminară a instanţei, de unde a ieşit pe 21 septembrie a.c., când magistraţii craioveni au hotărât că poate începe judecarea procesului. Bărbatul a formulat contestaţie, care a fost respinsă de Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată al procesului a fost stabilit pentru 16 noiembrie a.c.

Între timp însă, magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut măsura arestării preventive faţă de inculpat. Acesta a făcut contestaţie, însă n-a avut mai mult noroc nici la Curtea de Apel Craiova, instanţă care i-a respins contestaţia: „Respinge, ca nefondată, contestaţia. Obligă contestatorul la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul avocatului desemnat din oficiu, în cuantum de 130 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea instanţei.