Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii

0
122

În fiecare an la data de 11 noiembrie, se sărbătoreşte Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare. 

Cu acest prilej, Brigada 2 Infanterie „Rovine”, organizează în data de 11 noiembrie 2015, evenimente comemorative la mormintele eroilor marii unităţi craiovene căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, înhumaţi în cimitirele Sineasca şi Ungureni aflate în municipiul Craiova, respectiv cimitirul aflat în localitatea Rovinari, judeţul Gorj. În cadrul evenimentelor comemorative se va oficia un serviciu religios, se va citi o cuvântare referitoare la activităţile depuse în slujba ţării de militarii căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, se va ţine un moment de reculegere, iar în finalul evenimentelor vor fi depuse coroane de flori de către oficialităţi, militari şi familiile eroilor prezente la ceremonii.

La ora 12.00 vor începe evenimentele comemorative la mormintele eroilor sublocotenent (postmortem) Valentin Leoveanu, sublocotenent (postmortem) Emanoil Ciobanu şi sublocotenent (postmortem) Claudiu-Constantin Vulpoiu din cimitirul Sineasca-Craiova, respectiv la mormântul eroului sublocotenent (postmortem) Constantin-Laurenţiu Lixandru din cimitirul aflat în localitatea Rovinari, judeţul Gorj.

La ora 13.00 va începe evenimentul comemorativ la mormântul eroului sublocotenent (postmortem) Cătălin-Ionel Marinescu la cimitirul Ungureni aflat în municipiul Craiova.