Macedonean prins încercând să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă

0
147

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit  un cetăţean macedonean care a vrut să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro. Bărbatul este acum cercetat penal.

Reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj au anunţat că, sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul macedonean Miroslav A., în vârstă de 59 de ani, la volanul unui autocamion marca M.A.N.

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, i-a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar la verificarea cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota. Oprit pentru audieri de poliţiştii de frontieră, cetăţeanul macedonean a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria.

„Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a  întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate, respectiv punere în circulaţie de valori falsificate”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar-şef Romică Ivănoiu.